Foto: Pixabay

Burgemeester Lopik sluit café vanwege overtreding coronaregels

  •   keer gelezen

Lopik - Op last van burgemeester De Graaf wordt vrijdag 25 september na meerdere waarschuwingen een horecagelegenheid in de gemeente Lopik gesloten. Het gaat om Café de Sjaak aan de Anna van Burenstraat in Lopik.


De gemeente heeft meerdere klachten en meldingen gekregen met betrekking tot (geluids)overlast. Bij een controle afgelopen weekend hebben gemeentelijke handhavers bij de Lopikse horecazaak overtredingen van de geldende coronaregels geconstateerd.

Naast de sluiting van een week heeft het café een boete van 4.350 euro gekregen op basis van de noodverordening COVID-19 van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU).

De sluiting geldt voor de duur van één week en is opgelegd op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Lopik.

Burgemeester Laurens de Graaf laat weten dat hij deze beslissing liever niet had moeten nemen. “Maar het is van groot belang dat mensen zich aan de coronamaatregelen houden bij een bezoek aan een café of restaurant. De eigenaar moet er vervolgens voor zorgen dat de regels worden nageleefd. De meeste horecagelegenheden in onze gemeente houden zich prima aan de regels en doen hun uiterste best om veilig uitgaan mogelijk te maken. Ondanks herhaalde waarschuwingen en gesprekken met de ondernemer van Café de Sjaak is dat helaas in dit geval niet gelukt.”

Bezoekers die het café recent hebben bezocht, worden geadviseerd zich bij klachten direct te laten testen.

Inmiddels heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen de ondernemer van Café de Sjaak en de gemeente Lopik. De uitbaatster gebruikt de week waarin het café is gesloten om na te denken over hoe na de heropening van de horecazaak de overlast tot een minimum beperkt kan worden en hoe de coronamaatregelen wel in acht kunnen worden genomen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten