Ook het doek gaat weer open in het Fulcotheater

Algemeen 38 keer gelezen

In het Fulcotheater gaat komend weekend ook de theaterzaal weer open. Met de productie ABBA Fever XL wordt meteen uitgepakt met alle vernieuwingen in het theater.

IJSSELSTEIN – Hoofd techniek Jelle Drost kan niet wachten tot hij de schuiven van de nieuwe verlichting open mag zetten: “Alle 120 oude spots zijn vervangen door ledverlichting, waarvan de helft full colour.” Dat betekent een wereld aan mogelijkheden en weg met gekleurde voorzetschermen. “We lopen nu voorop door deze investering in nieuwe techniek en kunnen aan de eisen van de artiesten voldoen. Voor de oude lampen waren nog amper onderdelen te krijgen.” Bestuurders Ad de Regt en Anastasia van der Lugt horen het enthousiasme. Ze vullen aan: “We hebben gelijktijdig het 20 jaar oude theaterdoek met gaten en vochtschade vervangen.” Jelle heeft nog een wens waar de bestuurders zich over buigen: dat de theaterzaal ook als tweede bioscoop gebruikt kan worden. “Voor het gelijktijdig draaien van verschillende films, maar ook om met de projector, server en een doek van 12 meter theatervoorstellingen audiovisueel te ondersteunen”, vertelt hij. De Regt ziet het wel zitten: “Zo kun je ook multimediale mogelijkheden aan klassiek theater toevoegen met nog meer mogelijkheden.” En dat blijft: “In tegenstelling tot voorheen hebben wij een meerjaren onderhoudsplan opgesteld.”

Investeringen
Onder leiding van de drie nieuwe bestuurders – waaronder ook Peter Doesburg – is al sinds 1 juli een flinke slag gemaakt in het hele gebouw; de boeken, de staat en onderhoud, de inrichting die moet passen bij deze tijd, de wensen en de actualiteit van corona. “Broodnodige investeringen hebben we direct aangepakt en we investeren in de toekomst omdat IJsselstein het Fulcotheater wil behouden.”


Nog meer plannen
Na de anderhalve meter, anderhalve euro filmdagen en de lopende Internationale filmweken, is in het kader van de Zweedse weken een ‘Zweedse’ theatervoorstelling gepland: ABBA Fever XL. “De ultieme ABBA-tribute, een spetterende muzikale voorstelling waarin alle mogelijkheden van het vernieuwde theater gebruikt worden”, vertelt Anastasia. “En dat alles veilig en volgens de laatste coronamaatregelen; bijna een privévoorstelling.” Intussen wordt gewerkt aan tal van andere ideeën binnen de actuele mogelijkheden: “Een bier-, whisky- en portproeverij, voortzetting van de filmweken tot januari. En we denken aan een wekelijkse Lazy Sunday Morning: koffie met een hapje en drankje en live muziek.” Het is de kers op de taart van een volwaardig theater- en bioscoopprogramma, na weken van hard werken, samen met het enthousiaste personeel.


Opening
ABBA Fever XL speelt op zaterdag 3 oktober om 19.30 en 21.30 uur. Entre bedraagt 27,50 euro. Net als bij de film zijn er arrangementen met Zweeds hapjes en een drankje bij te boeken voor 17,50 of 22,50 euro. Reserveren kan uitsluitend telefonisch via 030 – 688 42 30.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10