Een eerdere testrit met de nieuwe tram in Nieuwegein.
Een eerdere testrit met de nieuwe tram in Nieuwegein. Foto: Gerard van Buuren

Testritten overdag met nieuwe trams ook in IJsselstein

Algemeen 129 keer gelezen

IJsselstein - Komend weekend op zaterdag 6 en zondag 7 februari is de langverwachte nieuwe tram ook in IJsselstein overdag te zien. De nieuwe tram uit Spanje rijdt dan test op lijn 61 tussen de haltes St. Antonius Ziekenhuis en de eindhalte IJsselstein/Zuid.

Het trambedrijf van de provincie Utrecht voert komend weekend in samenwerking met vervoerder U-OV met meerdere trams testritten uit op dit gedeelte van de vernieuwde lijn. Omdat de komende periode overdag op dit traject vaker zal worden gereden en er overdag aanzienlijk meer verkeer op de weg is, zijn bij alle kruisingen van de trambaan waarschuwingsborden geplaatst die attenderen dat er een tram kan aankomen. Komend weekend wordt op dit deel van de tramlijn overdag gereden tussen 08.00-16.00 uur. Omdat het hier gaat om testritten zijn reizigers nog niet toegestaan aan boord.

Tussenstap

De afgelopen weken heeft de nieuwe tram op dit deel van de vernieuwde lijn in het weekend ’s nachts al meerdere testritten uitgevoerd. De technische testen die komend weekend worden uitgevoerd borduren daarop voort en zijn een tussenstap naar de daarop volgende fase: het op de proef stellen van de trams en de vernieuwde lijn om met reizigers aan boord te gaan rijden. In deze vervolgfase worden de trambestuurders bekend gemaakt met de vernieuwde lijn en bekijken we hoe alle systemen werken als de trams regelmatig gaan rijden op de klok van de dienstregeling.

Oversteken

Omdat de tram komend weekend vooral wordt ingezet voor technische testen is het nog niet nodig om in het begin overal en altijd op de normale snelheid te rijden. De tram rijdt daarom op zaterdag 6 februari soms nog wat langzamer op de baan maar houdt er bij het oversteken wel rekening mee dat de trams regelmatig langskomen. Op zondag 7 februari rijden de trams op een vaste frequentie van vier ritten per uur per richting. De kruisingen van de trambaan worden tijdens deze testritten niet meer beveiligd door verkeersregelaars maar met de bestaande verkeerslichten en slagbomen bij de overwegen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 25 apr, 23:29
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10