Oproep RMN: scheur grote kartonnen dozen eerst klein

  •   keer gelezen

Mede door de coronacrisis en alle bestellingen online, groeit de hoeveelheid karton en papier nog steeds hard. Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) ziet een forse stijging en vraagt daarom iedereen met klem om kartonnen dozen klein te maken zodat de papiercontainers minder snel vol zitten.


IJsselstein - Tijdens de coronacrisis is er een sterke groei in internetaankopen zichtbaar. De meerderheid van die producten wordt in kartonnen dozen thuis afgeleverd. De RMN-medewerkers zien in de praktijk dat de - ondergrondse - papiercontainers snel vol zitten en dat een deel hiervan bestaat uit grote stukken karton en dozen. Als inwoners het karton niet eerst klein maken voordat het in de ondergrondse papiercontainer gaat, kan de container verstopt raken.
Het verzoek is dan ook om dozen eerst plat te maken of in stukken te scheuren. Grote kartonnen verpakkingen kunnen ook - gratis - worden ingeleverd bij het afvalbrengstation aan de Archimedesstraat.
Wie voor een volle of verstopte papiercontainer komt te staan, wordt verzocht hiervan melding te maken via de website van RMN: www.rmn.nl. ‘’Het is niet de bedoeling dat u uw karton naast de container zet. Dit zorgt voor een rommelige omgeving en het trekt ander afval aan. Bovendien is nat karton niet altijd meer recyclebaar en zo gaan belangrijke grondstoffen verloren.’’

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten