<p>De handtekeningen werden gezet door de directeuren Andr&eacute; Groen (links) en Harry van Zandwijk (rechts) namens de ontwikkelende partij en wethouder Bob Duindam.</p>

De handtekeningen werden gezet door de directeuren André Groen (links) en Harry van Zandwijk (rechts) namens de ontwikkelende partij en wethouder Bob Duindam.

(Foto: Alex de Kuijper)

Akkoord appartementen in bouwplan Oranje Bolwerck

  •   keer gelezen

Na een jarenlange impasse is er een overeenkomst over de bouw van 50 appartementen in het plan Oranje Bolwerck. De handtekeningen zijn inmiddels gezet door G.Z. Beheer en Exploitatiemaatschappij en de gemeente Oudewater.


Oudewater - Het gaat om zowel koop- als huurappartementen in hoogwaardige architectuur op de cultuurhistorisch waardevolle locatie aan de Grote Gracht, naast het Nassause Bolwerck in het zuiden van de oude binnenstad. De prijzen van de appartementen variëren. Dertig appartementen zijn koopwoningen in een hoge prijsklasse, naast tien middeldure huurwoningen en tien betaalbare koopwoningen. De appartementen worden ‘gasloos’ en hebben elk een eigen ondergrondse parkeerplaats. Wethouder Bob Duindam: ‘’Goed nieuws voor al die Oudewaternaren die graag een woning willen in Oudewater.”

Het bestemmingsplan voor Oranje Bolwerck is inmiddels onherroepelijk. Het bouwrijp maken van de locatie start halverwege dit jaar. Gestreefd wordt naar goede afstemming met de andere ontwikkelingen in dit deel van de stad, de Lange Burchwal en Wijngaardstraat.

In het plantsoen naast het complex komen enkele platanen die afkomstig zijn van de St. Jansstraat.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten