Veel, heel veel geld in de spaarpot voor Stichting Kinderen en Kansen. Vlnr. oprichter Jan Kuks, Sven Smit, zijn vader Jelger en broertje Lars.
Veel, heel veel geld in de spaarpot voor Stichting Kinderen en Kansen. Vlnr. oprichter Jan Kuks, Sven Smit, zijn vader Jelger en broertje Lars. Foto: Margreet Nagtegaal

Vol spaarvarken met prachtig bedrag voor Kinderen en Kansen

30 mrt, 12:17 Algemeen

Twee jaar lang heeft Maatje Metske van alles georganiseerd om een spaarpot te vullen voor Stichting Kinderen en Kansen.

Oudewater - Er waren heel wat acties opgezet. Creatieve middagen, verkoop van cake, garageverkoop, bloemstukjes maken en heel veel meer. De opbrengst ging in het grote spaarvarken voor de stichting die onderzoek doet naar de oorzaak en behandeling van de zeldzame stofwisselingsziekte Sanfilippo. Maatje heeft een achterneefje met deze ziekte. Deze kinderen worden gezond geboren maar na een jaar of drie verliezen ze in de de loop der jaren veel geestelijke en lichamelijke vermogens. Ze worden rolstoelafhankelijk en dement. De meesten sterven jong. De stichting is opgericht door ouders die zelf kinderen hebben die aan Sanfilippo lijden. De spaarpot werd door het neefje van 9 jaar kapot geslagen in het bijzijn van de oprichter van de stichting Jan Kuks. Hij heeft twee volwassen dochters met deze ziekte en ontdekte dat de medische wetenschap veel te weinig weet én onderzoek doet naar deze ziekte. “Er zijn gewoon te weinig kinderen die dit hebben en daarom is er geen geld voor onderzoek. Niemand deed wat.” Toen het spaarvarken kapot was geslagen bleek veel geld ingezameld. Totaal 4.885 euro! Een prachtig bedrag!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Archiefonderzoek naar korenmolen De Hoop Algemeen 14 aug, 09:00
Afbeelding
Grote schuurbrand in Lopik slaat niet over naar stal, geen gewonden 112 14 aug, 02:31
Afbeelding
Antonius Ziekenhuis levert medicijnen thuis af Algemeen 13 aug, 10:00
Afbeelding
Van boer tot bord in het Groene Hart Algemeen 13 aug, 09:00
Afbeelding
Stuk glas veroorzaakt brand in bouwcontainer 112 12 aug, 17:34
Afbeelding
Hevige rookontwikkeling door buitenbrand langs N210 112 12 aug, 17:30
Afbeelding
Gemeente Lopik waarschuwt voor parkeerboetes lang de Lek Algemeen 12 aug, 14:10
Afbeelding
Dienstregeling bus 107 en tram wijzigt door Vuelta Algemeen 12 aug, 10:55