<p>Veel, heel veel geld in de spaarpot voor Stichting Kinderen en Kansen. Vlnr. oprichter Jan Kuks, Sven Smit, zijn vader Jelger en broertje Lars.</p>

Veel, heel veel geld in de spaarpot voor Stichting Kinderen en Kansen. Vlnr. oprichter Jan Kuks, Sven Smit, zijn vader Jelger en broertje Lars.

(Foto: Margreet Nagtegaal)

Vol spaarvarken met prachtig bedrag voor Kinderen en Kansen

  •   keer gelezen

Twee jaar lang heeft Maatje Metske van alles georganiseerd om een spaarpot te vullen voor Stichting Kinderen en Kansen.


Oudewater - Er waren heel wat acties opgezet. Creatieve middagen, verkoop van cake, garageverkoop, bloemstukjes maken en heel veel meer. De opbrengst ging in het grote spaarvarken voor de stichting die onderzoek doet naar de oorzaak en behandeling van de zeldzame stofwisselingsziekte Sanfilippo. Maatje heeft een achterneefje met deze ziekte. Deze kinderen worden gezond geboren maar na een jaar of drie verliezen ze in de de loop der jaren veel geestelijke en lichamelijke vermogens. Ze worden rolstoelafhankelijk en dement. De meesten sterven jong. De stichting is opgericht door ouders die zelf kinderen hebben die aan Sanfilippo lijden. De spaarpot werd door het neefje van 9 jaar kapot geslagen in het bijzijn van de oprichter van de stichting Jan Kuks. Hij heeft twee volwassen dochters met deze ziekte en ontdekte dat de medische wetenschap veel te weinig weet én onderzoek doet naar deze ziekte. “Er zijn gewoon te weinig kinderen die dit hebben en daarom is er geen geld voor onderzoek. Niemand deed wat.” Toen het spaarvarken kapot was geslagen bleek veel geld ingezameld. Totaal 4.885 euro! Een prachtig bedrag!

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten