Afbeelding

Non-bucketlist

Algemeen 183 keer gelezen

Hoeveel IJsselsteiners zouden een bucketlist hebben? Een bucketlist is een lijst van dingen die je nog wilt doen voordat je doodgaat. De term komt van de Engelse uitdrukking to kick the bucket, wat zoveel betekent als ‘de pijp uit gaan’. Vrij vertaald is bucketlist in onze taal pijplijst, maar vanwege dubieuze associaties kies ik voor de Engelse term. Ik heb zelf geen bucketlist, omdat dat mijns inziens het noodlot tart en je overlijden bespoedigt. Ik heb wél een non-bucketlist. Daarop staan allemaal dingen die ik voor mijn overlijden absoluut níét wil doen.

Ik wil wél een groentrap maken voor de gemeente

Een aantal items die ik zeker niét wil doen: trouwen, een hond nemen, me bekeren, mijn motorrijbewijs halen, naar een optreden van Dreetje Hazes gaan, me abonneren op Privé, een tatoeage laten zetten, voetbalsupporter worden, geld vergokken met loterijen of bitcoins, op vakantie naar Salou of Benidorm, après-ski in Kirchberg of Saalbach-Hinterglemm, links stemmen of nog erger: op Baudet, 50+, of zetelrovers als Van Haga en Den Haan, boodschappen doen bij reclametreiteraar Nettorama, en nog enkele dingen.
Zijn er dan geen dingen die ik nog wél wil doen? Jazeker! Ik wilde voor de gemeente IJsselstein een groen trapkunstwerk maken, zo een als onlangs is vernield in Utrecht. Het met liefdevolle zorg gekweekte onkruid in dit kunstwerk is door een overijverige plantsoenwerker verdelgd. En dit ‘kunstwerk’ heeft maar liefst tweeënhalve ton gekost! Ik had met plezier zo’n groentrap voor onze gemeente gemaakt voor één tiende van dat bedrag. Met een kwart ton kom ik ook al een heel eind.
Ik dacht aan de trap van de parkeergarage aan de Overtoom, maar helaas: een kunstenaar was me voor. Het afbrokkelende beton zit daar al onder de algen, en het onkruid zal spoedig volgen. Heel kunstzinnig...

DE IJSSELSTEINSE COLUMN | RINUS VERWEIJ

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws gisteren
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10