Foto:

Non-bucketlist

  •   keer gelezen

Hoeveel IJsselsteiners zouden een bucketlist hebben? Een bucketlist is een lijst van dingen die je nog wilt doen voordat je doodgaat. De term komt van de Engelse uitdrukking to kick the bucket, wat zoveel betekent als ‘de pijp uit gaan’. Vrij vertaald is bucketlist in onze taal pijplijst, maar vanwege dubieuze associaties kies ik voor de Engelse term. Ik heb zelf geen bucketlist, omdat dat mijns inziens het noodlot tart en je overlijden bespoedigt. Ik heb wél een non-bucketlist. Daarop staan allemaal dingen die ik voor mijn overlijden absoluut níét wil doen.


Ik wil wél een groentrap maken voor de gemeente

Een aantal items die ik zeker niét wil doen: trouwen, een hond nemen, me bekeren, mijn motorrijbewijs halen, naar een optreden van Dreetje Hazes gaan, me abonneren op Privé, een tatoeage laten zetten, voetbalsupporter worden, geld vergokken met loterijen of bitcoins, op vakantie naar Salou of Benidorm, après-ski in Kirchberg of Saalbach-Hinterglemm, links stemmen of nog erger: op Baudet, 50+, of zetelrovers als Van Haga en Den Haan, boodschappen doen bij reclametreiteraar Nettorama, en nog enkele dingen.
Zijn er dan geen dingen die ik nog wél wil doen? Jazeker! Ik wilde voor de gemeente IJsselstein een groen trapkunstwerk maken, zo een als onlangs is vernield in Utrecht. Het met liefdevolle zorg gekweekte onkruid in dit kunstwerk is door een overijverige plantsoenwerker verdelgd. En dit ‘kunstwerk’ heeft maar liefst tweeënhalve ton gekost! Ik had met plezier zo’n groentrap voor onze gemeente gemaakt voor één tiende van dat bedrag. Met een kwart ton kom ik ook al een heel eind.
Ik dacht aan de trap van de parkeergarage aan de Overtoom, maar helaas: een kunstenaar was me voor. Het afbrokkelende beton zit daar al onder de algen, en het onkruid zal spoedig volgen. Heel kunstzinnig...

DE IJSSELSTEINSE COLUMN | RINUS VERWEIJ

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten