<p>Vredesplatform Montfoort/Linschoten met rechts Dion van den Berg, teamleider Europa van het landelijke bureau PAX/IKV die een aantal leden in het zonnetje kwam zetten. Foto: Paul van den Dungen</p>

Vredesplatform Montfoort/Linschoten met rechts Dion van den Berg, teamleider Europa van het landelijke bureau PAX/IKV die een aantal leden in het zonnetje kwam zetten. Foto: Paul van den Dungen

(Foto: )

Vredesplatform Montfoort in het zonnetje gezet

  •   keer gelezen

Het Vredesplatform voor Montfoort en Linschoten werd in 1970 opgericht. In de loop van de afgelopen 50 jaar zijn er veel projecten opgezet en gerealiseerd.


Montfoort-Linschoten - Met een niet aflatende kracht zorgen vrijwilligers voor hulp en ondersteuning. Er zijn leesgroepen, bijeenkomsten speciaal voor vrouwen maar ook voor kinderen. Ook de Hap Snap maaltijden zijn al een groot aantal jaren een succes.
Het is zeker niet voor niets dat Zijne Majesteit de Koning in april aan zowel Peter Gruters als Wim van Seeters een koninklijke onderscheiding toekende voor al hun activiteiten. Vorige week dinsdag deed Dion van den Berg, teamleider Europa van het landelijk bureau PAX/IKV daar nog een schepje bovenop. Hij bezocht de Montfoortse afdeling en in zijn toespraak benadrukte hij de power van de lokale groepen, ook internationaal. Montfoort staat bij het Landelijk Bureau in de schijnwerpers. Speciaal voor de twee ‘koninklijke’ leden, maar ook voor Bep van Jaarsveld had hij als kunstwerk een (vredes)duif uit Colombia meegenomen die hij op het Kasteelplein bij het Vredesmonument aan hen overhandigde. Na het officiële moment vertrok de groep naar De Rank voor nog een gezellig samenzijn.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten