De kleuters van Kidsdance worden gefilmd door Maxime voor de prachtige dansfilm The Movie.
De kleuters van Kidsdance worden gefilmd door Maxime voor de prachtige dansfilm The Movie. Foto: Margreet Nagtegaal

Studio Max Dance brengt The Movie

10 jul, 15:18 Algemeen

Ook dit jaar verliep de afsluiting van het seizoen voor Studio Max Dance anders. Eigenaresse Maxime Jongerius bedacht een wel heel creatieve vorm, waarvan iedereen nog lang na kan genieten. De dansschool maakte Studio Max Dance The Movie, een prachtige dansfilm, gefilmd op diverse locaties.

Oudewater - Studio Max Dance sluit haar seizoen altijd af met een eindshow. De dansschool telt inmiddels 36 groepen, van jong tot oud. Vorig jaar, juni 2020, had Maxime de Goudse Schouwburg afgehuurd voor een heuse eindshow met alles erop en eraan. “Dat ging helaas niet door vanwege de corona maatregelen. Maar toen heb ik de schouwburg gelijk voor 2021 gereserveerd in de hoop dat het dan wel door zou kunnen gaan.” Maar ook dit jaar moest ze vanwege alle onzekerheden De Goudse Schouwburg weer cancelen. Het seizoen 20/21 kwam ze met de lessen op de dansschool nog aardig uit de voeten met allerlei aanpassingen. Ze oefenden op het voetbalveld, in een tent, in de vrieskou buiten, soms even dicht en ook nog even via zoom. “Gelukkig heb ik bijna heel het jaar toch de meeste lessen door kunnen laten gaan. Dat was voor iedereen fijn.”
Toen duidelijk werd dat de eindshow in de schouwburg weer niet door kon gaan, bedacht Maxime een alternatief. “Ik wilde gewoon iets leuks doen en echt uitpakken met iets creatiefs. Samen met de vier andere docenten bedachten we het idee van een dansfilm.”
Van ongeveer 30 groepen werd een video-opname gemaakt. Alle groepen doen iets anders. Andere muziek, andere choreografie en ook op uiteenlopende locaties. Ze filmden in Oudewater, bij de Fabriek de Hollandse IJssel, op het schoolplein van de Mariaschool, bij Bouwmarkt Snel, het kerkplein van de Grote Kerk en in het parkje achter de Scouting. Maar ze filmden ook buiten Oudewater, bij Fort Wierickerschans en op een parkeerdak in Utrecht. “Het is echt heel tof geworden! Het is zo leuk om toch weer ergens naar toe te leven met elkaar.”
Zaterdag 10 juli gaat de film om 19.30 uur online. Iedereen kan dan gratis meekijken via de link www.livestreamonline.nl/studiomaxdance. Dat wordt genieten voor alle dansers, pappa’s, mama’s en opa’s en oma’s en iedereen die de stream wil bekijken. Bij de dansschool bedachten ze ook dat het best een speciaal moment mag worden. Via Hotel/Restaurant Broeck kun je vooraf een speciale borrelbox bestellen voor slechts 10 euro. De opbrengst komt voor een deel ook ten goede van de dansschool. Het belooft een mooi alternatief te worden van de eigenlijk geplande show.
Studio Max Dance bestaat dit jaar alweer 5 jaar. Een jubileum. Maxime kijkt terug op vijf mooie jaren waarin de dansschool voor heel veel leeftijdsgroepen voorziet in de behoefte om te bewegen en dansen op muziek. Met 36 groepen vanaf 2 jaar tott 60+ mag dat wel een succes genoemd worden. “Iedereen is altijd welkom voor een proefles!” Contact via info@studiomaxdance.nl.

Margreet Nagtegaal

mooi alternatief voor de eigenlijk geplande eindshow

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
IJsselsteiners protesteren met omgekeerde stadsvlag Algemeen 16 aug, 15:29
Afbeelding
Felicitaties voor gouden bruidspaar Algemeen 16 aug, 15:03
Afbeelding
Bibliotheek IJsselstein voortaan op dinsdagavond open Algemeen 16 aug, 15:00
Afbeelding
Bouwen maar ! Algemeen 16 aug, 14:59
Afbeelding
Polsstokspringster Demi Groothedde vecht zich terug Sport 16 aug, 10:00
Afbeelding
‘Dweilen op het plein’ met ZWUP tijdens Jaarmarkt Montfoort Algemeen 15 aug, 17:27
Afbeelding
Provinciale aandacht voor geluidsoverlast sneltram in IJsselstein Algemeen 15 aug, 12:39
Afbeelding
Thomas van Midden de sterkste in Jaarsveld Sport 15 aug, 10:14