Vaarpret aan boord van De Avontuur.
Vaarpret aan boord van De Avontuur. Foto: Janneke Severs-Hilgeman

Vaartocht over de Korte Linschoten in teken Herman de Man

2 aug, 09:28 Algemeen

LINSCHOTEN • In het kader van de Herman De Man-maand vinden er vaartochten plaats in Het Groene Hart, ook vanuit Linschoten.

Met twaalf gasten aan boord voer schipper Pim van ‘t Woud afgelopen vrijdag met De Avontuur van Linschoten naar Woerden. Deze oude kleivlet vervoerde tot ver in de 20e eeuw klei naar de steen- en pannenfabrieken in de buurt. Nu maakte het schip met zijn passagiers een prachtige tocht om de natuur en de omgeving eens vanaf het water te ontdekken en te beleven. Oevergewassen, waterlelies, een nest met meerkoeten, futen met jongen op hun rug; er viel heel veel moois te zien.

Vrijdag 6 augustus is er nog een mogelijkheid om deze tocht mee te maken, De tocht duurt ongeveer 2 uur. Er is plaats voor maximaal twaalf passagiers. De tocht gaat door bij minimaal vier inschrijvingen. In overleg met de schipper kan er in Woerden nog even aangemeerd worden voor een ijsje of een korte wandeling naar het huis dat ooit door Herman De Man werd bewoond. U hoeft zich niet te laten afschrikken door een minder goede weersvoorspelling. Mocht er onverhoopt een bui vallen dan zijn er paraplu’s aan boord en zit u toch altijd droog.

De boot vertrekt vrijdag 6 augustus om 15.00 uur vanaf het terras van Het Wapen van Linschoten. U dient echter wel vooraf te reserveren. Dat kan per email via info@oud-linschoten.nl of deballensnoeperij@oud-linschoten.nl en telefonisch via 06-81702602. Het is ook mogelijk. Ook is het mogelijk om tijdens openingsuren even De Ballensnoeperij binnen te lopen, de winkellocatie van de Vereniging Oud Linschoten aan de Dorpstraat 45a, en daar te reserveren.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
IJsselsteiners protesteren met omgekeerde stadsvlag Algemeen 16 aug, 15:29
Afbeelding
Felicitaties voor gouden bruidspaar Algemeen 16 aug, 15:03
Afbeelding
Bibliotheek IJsselstein voortaan op dinsdagavond open Algemeen 16 aug, 15:00
Afbeelding
Bouwen maar ! Algemeen 16 aug, 14:59
Afbeelding
Polsstokspringster Demi Groothedde vecht zich terug Sport 16 aug, 10:00
Afbeelding
‘Dweilen op het plein’ met ZWUP tijdens Jaarmarkt Montfoort Algemeen 15 aug, 17:27
Afbeelding
Provinciale aandacht voor geluidsoverlast sneltram in IJsselstein Algemeen 15 aug, 12:39
Afbeelding
Thomas van Midden de sterkste in Jaarsveld Sport 15 aug, 10:14