In het Taalhuis IJsselstein was het tijd voor bloemen en certificaten.
In het Taalhuis IJsselstein was het tijd voor bloemen en certificaten. Foto: Bibliotheek Lek & IJssel

Nieuwe vrijwilligers Taalhuis geslaagd

30 jul, 14:36 Algemeen

IJSSELSTEIN • In het Taalhuis IJsselstein was het weer tijd voor bloemen, want er is weer een groep enthousiaste deelnemers geslaagd voor de ‘Basistraining voor Taalvrijwilligers’. Zij kunnen nu met veel praktische kennis aan de slag.

Eind juni is deze groep van in totaal vijf deelnemers uit IJsselstein, Vianen en Lopik gestart met de training. Al deze enthousiaste deelnemers hebben de afgelopen periode hard gewerkt en hebben na veel inzet het certificaat taalvrijwilliger mogen ontvangen. In vier dagdelen deden zij veel kennis op over de doelgroepen en problematiek en oefenden zij met voorbeelden uit de praktijk. Het enthousiasme en plezier van de groep werkte aanstekelijk.

Taalvrijwilligers vormen een belangrijk onderdeel in het voorkomen en aanpak van laaggeletterdheid. In IJsselstein heeft volgens het Taalhuis ruim 10% van de inwoners grote moeite met lezen, schrijven en/of spreken van de Nederlandse taal of omgaan met de computer. In de training van het Taalhuis, ontwikkeld door Stichting Lezen en Schrijven, krijgen taalvrijwilligers informatie over de doelgroep en leren zij hoe ze deze het beste kunnen begeleiden. Zo wordt er aandacht besteed aan materialen en technieken waar goed mee gewerkt kan worden.

Meedoen?
Taalhuis IJsselstein zoekt nog meer vrijwilligers met gevoel voor taal, die wekelijks een eigen groepje willen begeleiden tijdens de Taalinloop op dinsdagavond. Mensen die anderen willen helpen hun lees-, schrijf- en/of spreekvaardigheid te verbeteren kunnen contact opnemen met coördinator Mohammed el Maghraoui via ijsselstein@taalhuislekstroom.nl. Meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/vacatures.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
IJsselsteiners protesteren met omgekeerde stadsvlag Algemeen 16 aug, 15:29
Afbeelding
Felicitaties voor gouden bruidspaar Algemeen 16 aug, 15:03
Afbeelding
Bibliotheek IJsselstein voortaan op dinsdagavond open Algemeen 16 aug, 15:00
Afbeelding
Bouwen maar ! Algemeen 16 aug, 14:59
Afbeelding
Polsstokspringster Demi Groothedde vecht zich terug Sport 16 aug, 10:00
Afbeelding
‘Dweilen op het plein’ met ZWUP tijdens Jaarmarkt Montfoort Algemeen 15 aug, 17:27
Afbeelding
Provinciale aandacht voor geluidsoverlast sneltram in IJsselstein Algemeen 15 aug, 12:39
Afbeelding
Thomas van Midden de sterkste in Jaarsveld Sport 15 aug, 10:14