Foto: Stockfoto 123RF

Illegaal feest voorkomen in Montfoort

  •   keer gelezen   112

MONTFOORT • De politie heeft ingegrepen na signalen dat er een illegaal feest zou worden georganiseerd aan de Mastwijkerdijk in Montfoort. Met berichten in Telegram-groepen stelde de politie potentiële feestgangers hoge boetes in het vooruitzicht. Dat hielp. Slechts weinigen kwamen opdagen.


Samen met de gemeente Montfoort is zo voorkomen dat het feest plaatsvond.

Door opsporingswerk heeft de politie in samenwerking met de gemeente Montfoort de locatie van het feest weten te achterhalen. Het aangekondigde feest zou plaatsvinden op zaterdagavond 11 december. Hierop werd een bericht in de Telegram-groepen verstuurd waarin werd gewaarschuwd wordt voor een hoge boete.                                        

Na de oproep in de groep is er slechts een handvol bezoekers komen opdagen. Zij zijn op basis van de APV gevorderd om Montfoort te verlaten, waar zij ook gehoor aan gaven.


Gemeente en politie treden samen op tegen dit soort aankondigingen en evenementen. Naast strafrechtelijke vervolging door politie en justitie, kan de gemeente een bestuurlijke maatregel opleggen. Om herhaling te voorkomen heeft burgemeester Van Hartskamp van Montfoort zowel de organisator van het feest als de eigenaar van het terrein een zogeheten last onder dwangsom opgelegd van 15.000 euro.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten