Afbeelding
Foto: archieffoto Peter Vos

Ontsteking Grootste Kerstboom opnieuw zonder feest

Algemeen 672 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Zaterdag 11 december om half acht ’s avonds gaan de lampen van de Grootste Kerstboom in IJsselstein voor de 23e keer aan, maar evenals vorig jaar zonder groot ontstekingsfeest op het Podiumterrein. Wel is de ontsteking online te volgen.

Net als vorig jaar is het ontstekingsfeest op het Podiumterrein in IJsselstein vanwege Corona geschrapt. Voorzitter Mieke Kromwijk van het bestuur van de stichting De Grootste Kerstboom:  ’’In de afgelopen maanden hebben we de mogelijkheden voor een veilig en verantwoord ontstekingsfeest serieus onderzocht en daarbij veel medewerking gekregen van de gemeente IJsselstein en evenementenbureaus. Even leek het te gaan lukken maar inmiddels is de Corona-situatie zodanig dat wij het als bestuur niet verantwoord vinden om het evenement door te laten gaan.” 

Wel is het bestuur natuurlijk heel blij dat de boom ook dit jaar brandt. ‘’Daar hadden we graag weer eens een feestje voor de regio van gemaakt, als bedankje voor ieders bijdrage.’’

De ontsteking zal online te zien zijn in een korte live verbinding op www.degrootstekerstboom.nl en www.facebook.com/degrootstekerstboom. Details hierover volgen binnenkort.

Lampen binnenkort opgehesen

De technische voorbereidingen voor de ontsteking verlopen voorspoedig. De 120 Osram HQL ledlampen zijn inmiddels uit hun zomerslaap gehaald en gecontroleerd. De verlichting wordt vanaf dinsdag 23 november in de Gerbrandytoren gehesen. Professionals van Volker Wessels Telecom en Ampco Flashlight Rental zullen deze klus klaren, geholpen door een groep enthousiaste vrijwilligers. Bij harde wind of mist kan er niet gehesen worden, maar de technici gaan er voor zorgen dat de lampen ruim op tijd klaar zijn voor gebruik.

Extra financiële uitdaging

Duizenden donateurs en tientallen vrienden en sponsoren zorgden ook dit jaar dat de lampen kunnen branden. Corona en sterk toenemende kosten vormen wel een extra financiële uitdaging. Mieke Kromwijk: “Het lukt gelukkig nog iedere keer om de jaarlijkse kosten te betalen. Maar we moeten ook naar de toekomst kijken en reserves opbouwen voor onderhoud en vervanging van de verlichting. We hebben bedrijven en winkeliers die ons trouw steunen een hogere bijdrage gevraagd en diezelfde vraag stellen we aan onze donateurs. Het zou mooi zijn als vaste donateurs hun bijdrage wat kunnen verhogen maar ook extra eenmalige donaties zijn meer dan ooit welkom om de noodzakelijke investeringen te kunnen blijven doen.” 

Op de website www.degrootstekerstboom.nl is te zien wat de donatiemogelijkheden zijn. 

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws gisteren
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10