Afbeelding

Wie dieet die eet

Algemeen 72 keer gelezen

Okee okee, de titel is wellicht wat kort door de bocht, maar het bekte zo lekker. Ik spreek eigenlijk vooral voor mezelf. Ik kan niet diëten. Gewoon niet.

Sinds een aantal jaar ben ik af en aan strijd aan het voeren met de extra kilo’s Merit, die nogal aan me gehecht blijken te zijn. Het is een vicieuze cirkel waarin ik het ene moment tevreden ben en het wel best vind en het volgende moment weer kilo’s met thee en wortels in huis haal om af te vallen. Maar één ding doe ik niet meer en dat is een dieet volgen.

Ik heb er wel een aantal gehad hoor, het Dukan dieet waarbij je jezelf volduwt met ei en vlees en vooral geen groenten en koolhydraten, het koolhydraatarme eten waarbij je na je werk extra lang in de keuken staat om een lunchsalade voor de volgende dag te maken omdat je echt geen brood mag. Calorieën tellen, paniekerig vooral geen vet binnenkrijgen, dit mag je niet, dat mag je niet…
Het kwam er uiteindelijk steeds op neer dat ik naar de winkel of kast rende om mezelf vol te douwen met álles wat ik niet mocht. Want als je écht geen patatje mag? Dan wil je patat. Geen brood? Krijsende zin in brood. Het is een vreemd effect. Ik heb het ook geprobeerd met groente, mezelf voorhouden dat ik écht geen courgette mocht. Maar dat werkte dan weer niet zo.
Inmiddels ben ik er wel uit dat ik mezelf geen dingen moet onthouden. Als ik weet dat ik het gewoon mag dan is het prima. Ik neem het zo heel af en toe, hou maat (okee, niet altijd) en ik voel me erna niet schuldig. Als ik eens een ongezonde week heb dan dwing ik mezelf extra te sporten, dat werkt nog het best.
Die strijd met de kilo’s zal altijd wel blijven denk ik. Ik hou teveel van eten en de calorieën houden teveel van mijn buik en heupen. Ze nemen geen afscheid meer. Misschien moet ik ze maar in de armen sluiten en accepteren dat het zo is. Vet gezellig!

Merit van Schalkwijk

meritmaaktmee@gmail.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 25 apr, 23:29
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10