Huib Kwint, met zijn kenmerkende rode sjaal, was ook decennia lang organisator en ceremoniemeester van Sinterklaas in Linschoten. (Foto: Fr. van Petegem)
Huib Kwint, met zijn kenmerkende rode sjaal, was ook decennia lang organisator en ceremoniemeester van Sinterklaas in Linschoten. (Foto: Fr. van Petegem)

In Memoriam Huib Kwint

Algemeen 659 keer gelezen

ter nagedachtenis

LINSCHOTEN / LEUVEN - Afgelopen dinsdag 28 juli is, in zijn woonplaats Leuven, oud-Linschoter Huib Kwint op 75-jarige leeftijd overleden. 

Huib was, met zijn vertrouwde rode sjaal, vele jaren een bekend gezicht in Linschoten. Hij stond altijd vooraan bij het organiseren van allerlei activiteiten en was een man die bewees dat je met beperkte financiële middelen toch iets geweldigs kon organiseren. Huib Kwint was een van de mede-oprichters van de stichting Linschotens Belang (LiBel) en ook actief lid van de toenmalige stichting Promon in Montfoort. In die hoedanigheid was hij ook een van de drijvende krachten achter het Ballonfestival Aerostat in 1996.
Hele generaties kinderen in Linschoten zijn opgegroeid met Meneer Huib als opperstalmeester van Sinterklaas. En vele volwassenen zullen zich de Ballenbijtersfeesten van LiBel herinneren, waarbij het dorp een hele dag op z’n kop stond en Huib als grote regelaar alles in de gaten hield. Na het overlijden van zijn partner, Inge, vertrok Huib dertien jaar geleden naar het Belgische Leuven, waar hij een nieuw leven begon met Rita. En hoewel op afstand, bleef hij altijd betrokken bij de activiteiten die door ‘zijn’ LiBel in Linschoten werden georganiseerd. In 2009 werd hij dan ook terecht benoemd tot ere-lid van de stichting. Huib Kwint werd 75 jaar. Door zijn overlijden verliest Linschoten een van haar markantste inwoners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10