Trudy Schimmel en Kees Duijvelaar zijn twee van de zes organisatoren die met veel vrijwilligers het Zomerfestijn+ realiseren. Foto: L. Verwegen)
Trudy Schimmel en Kees Duijvelaar zijn twee van de zes organisatoren die met veel vrijwilligers het Zomerfestijn+ realiseren. Foto: L. Verwegen)

Eindelijk weer een Zomerfestijn+

Algemeen 236 keer gelezen

Vorig jaar was de hele organisatie voor het Zomerfestijn+ op 1 mei rond, maar moest door corona alles worden afgeblazen. Dit jaar zijn de vooruitzichten gunstiger en kan het eerste lustrum gevierd worden: de vijfde editie van het Zomerfestijn+ start eind juli.

IJSSELSTEIN - De folders liggen al in de bibliotheek, De Oase, woonzorgcentra en op andere centrale plaatsen en de eerste inschrijvingen komen voorzichtig binnen. “Veel mensen zijn nog afwachtend”, vertelt Trudy Schimmel. Maar ook de organisatoren kunnen nog voor verrassingen komen te staan. “Dat er bijvoorbeeld meer mensen naar een activiteit mogen”, lacht Kees Duijvelaar. “Dan kunnen er 350 deelnemers naar de film in plaats van de 74 die nu zijn toegestaan. We hopen op nog meer versoepeling.” “We schalen met plezier op”, vult Trudy aan. Maar het advies blijft: “Wacht niet met inschrijven want vol is vol.”

Groot aanbod
Van de dertig activiteiten zijn er meer dan tien nieuw. “We hebben zelf mensen benaderd naar aanleiding van tips of een leuk artikel. Daarom is het activiteitenaanbod ook weer groter dan voorgaande jaren”, aldus Trudy. “Bijvoorbeeld met de lezing Digitale sporen nalaten. Of een lezing over uilen. Ook de creatieve middag voor mantelzorgers is nieuw, net als dansen voor (groot)ouders met baby of peuter.”

Nieuwe aanpak
Het lustrum is ook de start van een nieuwe aanpak. “We geven geen boekje meer uit, maar een folder en iedereen kan zich aanmelden via de website www.zomerfestijn-ijsselstein.nl.” Op de website staat ook de uitgebreide beschrijving van de activiteiten, kan er betaald worden en wordt de inschrijving via een e-mail bevestigd. “Die digitale versnelling is ook een beetje gekomen door corona, want veel mensen zijn juist in de lockdown digitaal veel vaardiger geworden. Het scheelt ons nu veel tijd: we hoeven niet meer eindeloos te bellen, geen briefjes meer rond te brengen en iedereen is makkelijk bereikbaar. Ook het laatste nieuws of veranderingen kunnen we zo snel communiceren.” Voor wie digitaal niet uit de weg kan is er een ‘hulptelefoon’: (030) 6868030 van Pulse en een special mailadres zomerfestijnplus@stichting-pulse.nl voor vragen.

Vanaf 18+
Voor het eerst zijn alle activiteiten voor 18+ volwassenen met een enkele activiteit voor kinderen. Duijvelaar: “Het zijn niet alleen 55-plussers die niet op vakantie gaan. Mensen met beperkingen blijven ook vaker thuis en er zijn (groot)ouders die iets met hun (klein)kinderen willen ondernemen. Dat schept een band en is gezellig. Een bezoekje aan de brandweer - met demonstraties - is bijvoorbeeld zo’n uitje dat voor jong en oud leuk is. En het zijn vaak de kids die slimme vragen stellen.” De kerngroep van 6 vrijwilligers heeft het programma met plezier gemaakt. “Dat enthousiasme is nodig, want het is veel werk. En in oktober starten we al voor 2022.”

Lysette Verwegen

De lockdown was goed voor een digitale versnelling

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws gisteren
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10