Afbeelding
Foto: Scouting IJsselstein

Scouting IJsselstein viert 75-jarig jubileum

Algemeen 992 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Scouting Anne Frank & St. Nicolaas heeft zaterdag op sportpark IJsseloever haar 75-jarig jubileum gevierd. De IJsselsteinse scoutingvereniging, opgericht in 1946, kon dit eerder niet doen vanwege de coronaperiode. 

Afgelopen weekend was het scoutingterrein het decor van een uitbundig feest waarbij er voor leden, oud-leden en geïnteresseerden allerlei activiteiten waren. Het feest werd begin van de middag geopend door vrijwilligers en jeugdleden uit verschillende generaties van de scoutingvereniging samen met wethouder Edwin Tas. De middag stond in het teken van activiteiten voor de jeugd en familie. Zo konden de kinderen worden geschminkt, kon er een broodje worden gebakken boven het vuur en werd de imposante klimtoren gebruikt om op te klimmen en vanaf te tokkelen. 

“Het is fijn dat we met onze leden samen dit grote feest kunnen vieren. We leven al twee jaar toe naar deze dag. Dat maakt dat we extra groots hebben kunnen uitpakken’’, aldus voorzitter van de scoutingvereniging Marcel Smeding. 

In de avond werd er rond het kampvuur met oud-leden en huidige vrijwilligers teruggeblikt op voorgaande jaren. Voor veel oud-leden was het een feest om oude scoutingvrienden weer tegen te komen tijdens de reünie. Tegelijkertijd was het een gebaar vanuit de scoutingvereniging naar alle voormalige leden en vrijwilligers om ze te bedanken voor hun plezier en inzet voor de vereniging in de afgelopen 75 jaar. Marcel Smeding: “Sommige leden zijn al decennia lang niet meer actief betrokken bij de scouting, maar het scoutinghart klopt als vanouds. De gezelligheid van vroeger was tijdens de reünie goed zichtbaar. Als scoutingvereniging vonden we het belangrijk om alle betrokkenen uit het verleden weer te zien en op deze manier te bedanken voor hun bijdrage aan onze vereniging. Dankzij hen zijn we vandaag de dag de bruisende vereniging die we graag willen zijn.”

 De grote feestdag bood meteen de mogelijkheid voor geïnteresseerde IJsselsteinse jeugd om te kijken wat de scoutingvereniging allemaal onderneemt. Voor enthousiaste kinderen staan de deuren van de scoutingvereniging op de zomerdijk altijd open. Er wordt een programma aangeboden voor jongens en meisjes in de leeftijd van 6 tot 18 jaar. De doordeweekse draaiavonden bieden iedere week voor ruim 100 jeugdleden een leuke avond vol met avontuurlijke activiteiten. Een paar avonden meekijken is altijd mogelijk. Meer informatie is te vinden op www.scouting-ijsselstein.nl

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
VIVES volleybal leden in nieuwe shirts dankzij de sponsoren Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Meester Paul voor even terug in IJsselstein Nieuws gisteren
Afbeelding
Onbekende Montfoortse schilderijen te zien in De Knoperij Nieuws gisteren
Afbeelding
Feest 50-jarig De Clinckhoeff voor en door de buurt Nieuws gisteren
Afbeelding
Alvast vrijwilligers nodig voor nieuwe Bibliotheek Montfoort Nieuws gisteren
Afbeelding
Gemeente IJsselstein betaalt ruim 8 ton aan RMN Nieuws gisteren
Afbeelding
IJsselsteinse rode beuk vooralsnog tweede in boomverkiezing Nieuws gisteren
Afbeelding
Feestelijke prijsuitreiking eerste Spellensatie IJsselstein Nieuws 3 okt., 09:06