• Wethouder Wim van Wikselaar opent Mont Fortis met een zojuist gekochte schaar.
• Wethouder Wim van Wikselaar opent Mont Fortis met een zojuist gekochte schaar. Foto: Elvira Schenk

Lange rij voor nieuwe kringloopwinkel Mont Fortis

Algemeen 975 keer gelezen

MONTFOORT • Wethouder Wim van Wikselaar heeft zaterdag de nieuwe kringloopwinkel Mont Fortis in Montfoort geopend. Dat deed hij met een zojuist gekochte schaar uit de winkel. De rij nieuwsgierige klanten kon na hem naar binnen.

Er heeft zich deze ochtend veel volk verzameld voor de opening van de kringloopwinkel in de Keizerstraat. De ingang was feestelijk versierd met zelf opgeblazen ballonnen. Buiten heerste een sfeer van verwachting. “Wat zou er te koop zijn?” De werkgroep kringloop van de Hersteld Hervormde Gemeente Montfoort stond trots voor de ingang.

In de afgelopen weken is een hoop werk verzet. De winkel is mooi ingericht met allerlei producten: kinderspeelgoed, kleding, een servies en nog veel meer. Er ligt zelfs nieuwe kleding in verpakking. “In eerste instantie hebben we tweedehands spullen verzameld van de gemeente. Maar al snel kwamen mensen uit de buurt spullen brengen”, vertelt een medewerkster.

Mooie stap

De wethouder hield een toespraak over het belang van een kringloopwinkel in Montfoort. De wethouder heeft duurzaamheid als taak in zijn portefeuille. Hij ziet de winkel als een mooie stap in dit kader. “In deze tijd is het niet vanzelfsprekend dat je spullen nieuw kunt kopen. Mont Fortis voorziet in deze behoefte.” Mont Fortis is de naam van het kasteel van Montfoort en betekent: sterke berg. De wethouder sprak de wens uit dat de kringloopwinkel net zo sterk zal zijn als deze berg en dat de fundamenten zo stevig mogen zijn als een rots. De wethouder sprak zijn trots uit over de initiatiefnemers en het feit dat als een Montfoorter een plan heeft, hij of zij hoe dan ook een weg zal vinden om het uit te voeren. Dat is wat de werkgroep heeft gedaan. Met als resultaat een prachtige winkel waar Montfoort behoefte aan heeft.

Toestroom

Het lintje werd doorgeknipt met een zojuist gekochte schaar. De schaar was de eerste verkoop uit de winkel. Na de opening ging het snel. De mensen stroomden toe en stonden in de rij om naar binnen te mogen. Er werden muntjes uitgedeeld en de eerste spullen gingen over de toonbank, waaronder een prachtig hobbelpaard waar een kind weer blij op kan hobbelen.

Mont Fortis is geopend op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur voor leuke tweedehands spulletjes. Inbrengen van nette tweedehands spullen kan op zaterdag tijdens de openingsuren.

Elvira Schenk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Bloemen en ballonnen voor 100-jarige mevrouw Van der Bie Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
IJFC verslaat SV Lopik, het geluk van VVIJ en ander voetbal Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Lopik zet haar sporters in het zonnetje Sport 9 uur geleden
Afbeelding
ONI sluit najaarscompetitie af met kampioenschappen Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Succes in najaarscompetitie voor tafeltennissers De Schans Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Unieke puzzel Grootste Kerstboom ter wereld verkrijgbaar in IJsselstein Nieuws 2 dec., 13:22
Afbeelding
Surinaams/Nederlandse avond in bibliotheek rond boek Sonny Boy Nieuws 2 dec., 09:30
Afbeelding
Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik Nieuws 2 dec., 09:00