Mevrouw Klomp, de bedenker van de naam van het steunpunt: BuurSaam IJselstein, ontvangt bloemen en cadeaubon uit handen van Tineke Zwambag, coördinator van het steunpunt.
Mevrouw Klomp, de bedenker van de naam van het steunpunt: BuurSaam IJselstein, ontvangt bloemen en cadeaubon uit handen van Tineke Zwambag, coördinator van het steunpunt. Foto: AxionContinu

Steunpunt BuurSaam IJsselstein voor ouderen geopend

Algemeen 1.364 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Op locatie Mariënstein van zorgorganisatie AxionContinu is op 21 januari een nieuw steunpunt geopend: BuurSaam IJsselstein. Het steunpunt gaat activiteiten organiseren voor ouderen uit de buurt. En ouderen met hulpvragen matchen met vrijwilligers die het leuk vinden iets te betekenen voor een ander. 

Met 90 mensen was de officiële opening druk bezocht. Vooral door de buren van Mariënstein, de bewoners van de seniorenappartementen van de Hooghe Camp. Wat ze ervan verwachten? “Elkaar blij maken en elkaar een beetje helpen”, aldus de reacties van de bezoekers. 

Mevrouw Klomp was de winnaar van de prijsvraag. Zij had de naam van het steunpunt bedacht en kreeg als beloning een mooie waardebon voor het Fulcotheater, de Buur aan de overkant. De band One Trick Pony uit Nieuwegein zorgde tijdens de opening voor extra gezelligheid.

Activiteiten BuurSaam IJsselstein
BuurSaam IJsselstein gaat activiteiten organiseren voor senioren uit de buurt. Er wordt gestart met een bingo op 9 februari en een gezellige lunch op 11 maart. Daarnaast is het de bedoeling dat thuiswonende ouderen met een hulpvraag aan worden gekoppeld of de juiste verwijzing krijgen naar hulpverlening. Dit kunnen buren zijn, vrijwilligers die - in en om het huis- de handen uit de mouwen steken, of als maatje een luisterend oor bieden.

Ook bieden Axioncontinu en Pulse hulp. Het kan gaan om bijvoorbeeld samen koffiedrinken, hulp bij klusjes in of om het huis, samen wandelen, samen naar de markt of de winkel of digitale ondersteuning, zoals hulp met de telefoon. Daarnaast is er iedere donderdag (start 9 februari) een BuurSaam inloopuur van 13.30-14.30 uur in de Oase van Pulse, de buurman van Mariënstein. Daar kunnen ouderen, mantelzorgers en (potentiële) vrijwilligers vragen stellen over van alles, met ideeën komen of gewoon even kletsen onder het genot van een kopje koffie.

Meer informatie 
Interesse als vrijwilliger of een hulpvraag of goed idee? Kijk op de webpagina van BuurSaam IJsselstein voor meer informatie en de contactgegevens. Of kom langs op het inloopuur op donderdag van 13.30 tot 14.30 uur (vanaf 9 februari).

Linda de Kort

Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Bloemen en ballonnen voor 100-jarige mevrouw Van der Bie Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
IJFC verslaat SV Lopik, het geluk van VVIJ en ander voetbal Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Lopik zet haar sporters in het zonnetje Sport 10 uur geleden
Afbeelding
ONI sluit najaarscompetitie af met kampioenschappen Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Succes in najaarscompetitie voor tafeltennissers De Schans Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Unieke puzzel Grootste Kerstboom ter wereld verkrijgbaar in IJsselstein Nieuws 2 dec., 13:22
Afbeelding
Surinaams/Nederlandse avond in bibliotheek rond boek Sonny Boy Nieuws 2 dec., 09:30
Afbeelding
Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik Nieuws 2 dec., 09:00