Afbeelding
Foto: Provincie Utrecht

Fietspad van de Toekomst: samenwerking voor fietsinnovatie

Algemeen 980 keer gelezen

REGIO • De provincie Utrecht vraagt haar inwoners mee te denken over het structureel oppakken en aanjagen van fietsinnovatie. 

Het inzetten van slimme digitale middelen voor eerder groen licht bij verkeerslichten, het gebruiken van sociale media om geïnformeerd te worden bij verkeershinder en werkzaamheden aan het spoor en het meten van de luchtkwaliteit op de fiets, het zijn voorbeelden van innovaties waar de provincie samen met gemeenten, bedrijven, inwoners en belangengroeperingen aan werken. 

Daarom denkt de provincie Utrecht samen met adviesbureau Royal Haskoning DHV over de vraag: hoe kunnen wij fietsinnovatie structureler oppakken en aanjagen? Dit is een vervolg op de prijsvraag ‘Fietspad van de Toekomst‘.

Waarom fietsinnovatie?
Fietsinnovatie kan bijdragen aan maatschappelijke uitdagingen, zoals gezondheid, veiligheid en milieu. Denk bijvoorbeeld aan de boomveer of de bliksemsnelle baan. De provincie verkent omdat zij ervan overtuigd is dat er een gedeeld belang is: bijdragen aan maatschappelijke opgaves met fietsmobiliteit.

Op dit moment is de provincie veel gesprekken aan het voeren. Bijvoorbeeld met kennisinstellingen, bedrijven en kwartiermakers. Ook leert de provincie van anderen, door te kijken naar platforms die er al zijn en naar activiteiten van anderen.

Denk mee!
Denk met de provincie mee over vervolgstappen om innovaties in fietsmobiliteit te realiseren. Vertel uw ideeën over samenwerking, partners die niet mogen worden vergeten of wat betrokken partijen voor elkaar kunnen betekenen. Geen idee is te gek. De provincie Utrecht is nieuwsgierig naar uw inzichten. Mail naar fiets@provincie-utrecht.nl.

Linda de Kort

Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Provincie Utrecht vraagt weer aandacht voor lange remweg trams: meer dan 40 meter! Nieuws 27 sep., 16:08
Afbeelding
Voorbereidende werkzaamheden kruising M.A. Reinaldaweg in Lopik Nieuws 27 sep., 12:41
Afbeelding
VriendenLoterij steunt S.V. Lopik met 5.000 euro Nieuws 27 sep., 10:54
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor vertrekkend raadslid De Leede Nieuws 27 sep., 10:46
Afbeelding
Peuterspeelzaal Duimelotje viert 50-jarig bestaan Nieuws 27 sep., 08:30
Afbeelding
Mensen fleuren op in De Schutsehof Nieuws 27 sep., 08:00
Afbeelding
Tien jaar Schrijfcafé vanuit je hart in IJsselstein Nieuws 26 sep., 16:38
Afbeelding
Cilinders lachgas naar afvalstation RMN Nieuws 26 sep., 16:34