Kunstenaars van Kunstkring Woerden hard aan het werk voor de Mantelmeeuw.
Kunstenaars van Kunstkring Woerden hard aan het werk voor de Mantelmeeuw. Foto: Theo Aarsen

Stilstaan bij kunst op Mantelmeeuw-Korenfestival

Algemeen 318 keer gelezen

REGIO • Een bezoekje aan het Mantelmeeuw-Korenfestival op zaterdag 8 oktober wordt steeds leuker. Een groepje kunstenaars van Kunstkring Woerden is de afgelopen maanden druk bezig geweest met het schilderen van kleine kunstwerkjes voor De Mantelmeeuw (hospice en terminale thuiszorg).

Terwijl acht zangkoren uit het Groene Hart op het Woerdense Kazerneplein een hele dag lang een heel gevarieerd repertoire ten gehore brengen, nodigen de kunstwerkjes uit om bekeken (en gekocht!) te worden in een kraam op het plein.
Meebouwen?

Kunstwerkje cadeau

Op tegeltjes schilderden de Kunstkring-kunstenaars allerlei voorstellingen uit het dagelijks leven. Van aap-noot-mies tot vrouwenkopjes, poezen en landschapjes, in felle kleuren, in zwart-wit, abstract en figuratief. Deze unieke tegeltjes zijn gemaakt om geld bij elkaar te brengen om ‘mee te bouwen aan de nieuwe Mantelmeeuw’. Ze worden verkocht voor € 20,- per stuk.

De Mantelmeeuw, nu nog gevestigd aan de Meeuwenlaan, is hard op zoek naar een nieuwe locatie met meer mogelijkheden voor de bouw van een nieuw, eigentijds en comfortabel hospice. Daar zijn fondsen voor nodig. De Mantelmeeuw is voor de financiering van haar werkzaamheden afhankelijk van vrijwilligers, donaties en sponsoring. Wie zich zaterdag aanmeldt als nieuwe donateur van De Mantelmeeuw krijgt, afhankelijk van het jaarlijkse donatiebedrag, een handbeschilderde boekenlegger of een uniek tegeltje cadeau.

Veel plezier in eigen atelier

De kunstenaars van Kunstkring Woerden hebben met veel plezier gewerkt aan al die unieke kleine kunstwerkjes. De Kunstkring is een vereniging van ongeveer 70 kunstenaars. Leden zijn autodidact of volgden een opleiding aan een kunstacademie. In een eigen atelier aan de Edisonweg kunnen ze terecht om te schilderen, tekenen, etsen, of voor fotografie en video, assemblagekunst, dichtkunst en keramiek. Een van de doelstellingen van de Kunstkring is zich in te zetten voor diverse geledingen van de Woerdense gemeenschap, met speciale aandacht voor jeugd, scholen en senioren.

Internationale Dag van de Palliatieve zorg

Het Korenfestival van De Mantelmeeuw duurt zaterdag 8 oktober van 10.30 tot 17.30 uur, en is gratis toegankelijk. Bedrijfsleven en instellingen in Woerden zorgden ervoor dat De Mantelmeeuw dit Korenfestival voor de zesde keer in haar bestaan voor inwoners van Woerden en omstreken kan organiseren. Meer informatie over het programma op 8 oktober (internationaal ook ‘De Dag van de Palliatieve zorg’ – zorg in de laatste levensfase) is te vinden op de website.

Karl Flieger

Bureauredacteur Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Bloemen en ballonnen voor 100-jarige mevrouw Van der Bie Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
IJFC verslaat SV Lopik, het geluk van VVIJ en ander voetbal Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Lopik zet haar sporters in het zonnetje Sport 9 uur geleden
Afbeelding
ONI sluit najaarscompetitie af met kampioenschappen Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Succes in najaarscompetitie voor tafeltennissers De Schans Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Unieke puzzel Grootste Kerstboom ter wereld verkrijgbaar in IJsselstein Nieuws 2 dec., 13:22
Afbeelding
Surinaams/Nederlandse avond in bibliotheek rond boek Sonny Boy Nieuws 2 dec., 09:30
Afbeelding
Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik Nieuws 2 dec., 09:00