• Nog even rust op het terrein waar straks, dankzij de organisatoren, het IJsselFEstein zal losbarsten.
• Nog even rust op het terrein waar straks, dankzij de organisatoren, het IJsselFEstein zal losbarsten. Foto: Lysette Verwegen

IJsselFEstein in Kasteelpark uitgebreid naar tweedaags evenement

Algemeen 1.304 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Het IJsselFEstein zorgt steeds weer voor verrassingen, niet alleen voor wat betreft de sfeervolle locatie – altijd in de binnenstad – en artiesten, waarvan een aantal inmiddels beroemd zijn geworden, maar ook de entourage. De saharatent is dit jaar ingewisseld voor een tent - aan een kant open - in de vorm van een origineel kerkje uit New Orleans (USA); de Katarinakerk, genoemd naar de orkaan Katrina die er in 2005 woedde. En nog een verrassing: het festijn dat in het Kasteelpark een dag zou duren, is recent toch uitgebreid tot een tweedaags evenement: op zaterdag 10 en zondag 11 september in het Kasteelpark aan de Touwlaan.

Toch twee dagen

“De kerk staat er toch, dus waarom er zondag geen gebruik van maken?”, lacht organisator Walter van Meijl. Heel toepasselijk vindt er van 12.30 tot 14.00 uur een dienst plaats georganiseerd door de IKO – de samenwerkende IJsselsteinse kerken – met de band Cash Flow III. En dat betekent muziek voor de country-, rockabilly-, rock-‘n-roll- en Johnny Cash-fans. “Een swingend extraatje na de diensten in de eigen kerken.” 

Daarna neemt het IJsselFEstein de organisatie weer over met optredens van David Rooker om 15.00 uur, A Beautiful Lie om 16.00 uur, IJsselsteinse singer-songwriter Melanie Ryan om 17.00 uur en The Wink om 18.00 uur. “Nieuwe en jonge talenten in genres van rap-rock tot country en rock-‘n-roll.”

Een féést!

Vooral Matth Bronsgeest is de aanjager van activiteiten binnen de organisatie. “Afbreken van de tent kost een dag en het is toch zondag, dus… We zijn een IJsselsteins festival en we willen ook wat teruggeven aan de stad. Toen de IKO ons benaderde waren we direct enthousiast en zagen we de mogelijkheden. Daar hebben we een mooi middagprogramma aan vastgeplakt met jong talent en geroutineerde artiesten. En dat alles georganiseerd nog vlak voor de zomervakantie. En dankzij hoofdsponsor Plus J. Schimmel, want de programma-uitbreiding bracht ook kosten met zich mee.” Voor de artiesten is het een buitenkans: “Zij krijgen een podium en IJsselstein een extra feestje. En dat is precies wat wij willen met het IJsselFEstein: een feestje met geweldige muziek en gezelligheid, midden in de stad en voor iedereen toegankelijk, want we heffen beide dagen geen entree.”

Uitbreiding

De zondag lijkt weer een nieuwe uitbreiding van het IJsselFEstein, waarvan rond de coronaperiode ook de Fulcosessies en de Straatsessies ontstonden. “We wilden de continuïteit waarborgen, vooral omdat het echte IJsselFEstein toen niet kon doorgaan”, vertelt van Meijl, die inmiddels furore maakt als saxofonist. “Maar ik ga niet optreden”, weet hij zeker. Er valt nog genoeg te organiseren tijdens het festijn, niet alleen rond de ontvangst van de artiesten, maar ook organisaties die een steentje bijdragen. Zo zorgt EnjoyCleaningUp uit IJsselstein voor het opruimen van de plastic bekers en voorlichting aan jong en oud, en kan het publiek bij de foodtruck van De Baanbreker terecht voor een hapje en een drankje.


Kijk voor het programma en de artiesten van zaterdag en zondag op www.IJsselFEstein.nl.


Lysette Verwegen

Lysette Verwegen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Politie geeft foto vrij van vrouw die ouder echtpaar uit IJsselstein voor duizenden euro's oplicht 112 28 sep., 13:20
Afbeelding
Basiliek in IJsselstein tijdelijk zonder uurwerken Nieuws 27 sep., 16:53
Afbeelding
Provincie Utrecht vraagt weer aandacht voor lange remweg trams: meer dan 40 meter! Nieuws 27 sep., 16:08
Afbeelding
Voorbereidende werkzaamheden kruising M.A. Reinaldaweg in Lopik Nieuws 27 sep., 12:41
Afbeelding
VriendenLoterij steunt S.V. Lopik met 5.000 euro Nieuws 27 sep., 10:54
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor vertrekkend raadslid De Leede Nieuws 27 sep., 10:46
Afbeelding
Peuterspeelzaal Duimelotje viert 50-jarig bestaan Nieuws 27 sep., 08:30
Afbeelding
Mensen fleuren op in De Schutsehof Nieuws 27 sep., 08:00