Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Stockfoto 123RF

Recreatiewoning gesloten na vondst verdovende middelen

Algemeen 1.455 keer gelezen

LOPIKERKAPEL • Een recreatiewoning aan de Lekdijk Oost in Lopikerkapel is door de gemeente Lopik voor de duur van zes maanden gesloten na de vondst van een ruime handelshoeveelheid verdovende middelen en een zeer grote hoeveelheid contant geld.

Het sluiten van de recreatiewoning gebeurt op basis van de Opiumwet. De burgemeester heeft daardoor de bevoegdheid om woningen of lokalen en eventueel hierbij behorende erven te sluiten als hier verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn in handelshoeveelheden. De gemeente heeft de recreatiewoning op maandag 15 augustus afgesloten en verzegeld. 

De recreatiewoning is gesloten tot en met 15 februari 2023. Tot die tijd is het verboden de recreatiewoning te betreden. Met deze tijdelijke sluiting kan het gevaar voor de openbare orde worden weggenomen en het woon- en leefklimaat herstellen. De gemeente heeft de eigenaar van de recreatiewoning vooraf geïnformeerd.

De politie deed de vondst op 14 juni.

Burgemeester Laurens de Graaf: noemt de handel in verdovende middelen een ernstige aantasting van de openbare orde, veiligheid en volksgezondheid. ‘’Het woon- en leefklimaat en de sociale en fysieke veiligheid van omwonenden worden erdoor aangetast.”

De gemeente Lopik en de politie wijzen er ook op dat tips van van oplettende buurtbewoners kunnen leiden tot het aantreffen van andere locaties waar wordt gehandeld in verdovende middelen of het oprollen van hennepkwekerijen. Wie het bestaan vermoedt van een handelslocatie of kwekerij in de eigen omgeving, kan contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. 

Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Regen kan sfeer niet drukken tijdens Koningsdag in Montfoort en Linschoten MET FOTO'S EN VIDEO'S 27 apr, 20:46
• Wethouder Rob Jonkers, wethouder Ruimtelijke Ordening, en Esther Agricola, regiodirecteur Noord-West bij projectontwikkelaar BPD, ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst voor De Bleek fase 1.
Start bouw 210 woningen De Bleek fase 1 voorzichtig in zicht Nieuws 27 apr, 08:30
Afbeelding
Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik Nieuws 27 apr, 08:00
Afbeelding
BMX-kampioen opent eerste deel doorfietsroute IJsselstein Nieuws 26 apr, 17:11
• Mevrouw Hage en de heer Kromwijk met burgemeester Van Domburg op het bordes van het Historisch Stadhuis.
Twee lintjes in IJsselstein Nieuws 26 apr, 13:01
• Mevrouw Kok-van Zuijlen, de heer Kok, mevrouw Langenberg, burgemeester Laurens de Graaf, Thijmen Schimmel (winnaar Jongerenaward) en de heer Van den Berg
Vier inwoners gemeente Lopik koninklijk onderscheiden met sfeerverslag 26 apr, 13:00
• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 26 apr, 12:00
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 25 apr, 23:29