De officiële ingebruikname door onder anderen de wethouders Kees Geldof van IJsselstein en Lot van Hooijdonk van Utrecht, gedeputeerde Arne Schaddelee van de provincie en voorzitter Johan van Everdingen van recreatieschap Stichtse Groenlanden.
De officiële ingebruikname door onder anderen de wethouders Kees Geldof van IJsselstein en Lot van Hooijdonk van Utrecht, gedeputeerde Arne Schaddelee van de provincie en voorzitter Johan van Everdingen van recreatieschap Stichtse Groenlanden. Foto: Rick Huisinga

Nieuw recreatief fietspad tussen IJsselstein en Nieuwegein

Algemeen 1.015 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Het fietspadennetwerk in de provincie Utrecht is uitgebreid met een nieuw fietspad tussen de Noord-IJsseldijk en de Nedereindseweg tussen IJsselstein en Nieuwegein.

De gemeente IJsselstein heeft daartoe een aanpassing aan de Noord-IJsseldijk uitgevoerd om de veiligheid van de fietser te verhogen. Het nieuwe kruispunt bevindt zich vlakbij een bocht in de weg en is daarom als 30km/u zone uitgevoerd. Rondom het nieuwe kruispunt is zo’n 50 meter aan rood-asfalt aangelegd met een middenstrook. Aan weerszijde is een verkeersdrempel geplaatst. Ook aan de natuur is gedacht, want de oevers van de watergang langs het fietspad zijn als onderdeel van het project natuurvriendelijk ingericht.
De wethouders Kees Geldof van IJsselstein en Lot van Hooijdonk van de gemeente Utrecht, waaronder de Nedereindseweg formeel valt, openden het fietspad vorige week samen met gedeputeerde Arne Schaddelee van de provincie Utrecht en voorzitter Johan van Everdingen van recreatieschap Stichtse Groenlanden, tevens wethouder van Lopik. Het draagt nu nog de werknaam ‘Verlengde Meerlopad’, maar begin 2022 buigt de IJsselsteinse straatnamencommissie zich over een definitieve naam, die linkt naar de rijke historie van dit gebied. Met het bevestigen van fietsknoopuntbord nummer 77 werd het fietspad officieel toegevoegd aan het provinciale fietsknooppuntennetwerk. Het geheel is uitgevoerd in opdracht van recreatieschap Stichtse Groenlanden in samenwerking met de gemeenten IJsselstein en Utrecht, provincie en Staatsbosbeheer.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Politie geeft foto vrij van vrouw die ouder echtpaar uit IJsselstein voor duizenden euro's oplicht 112 28 sep., 13:20
Afbeelding
Basiliek in IJsselstein tijdelijk zonder uurwerken Nieuws 27 sep., 16:53
Afbeelding
Provincie Utrecht vraagt weer aandacht voor lange remweg trams: meer dan 40 meter! Nieuws 27 sep., 16:08
Afbeelding
Voorbereidende werkzaamheden kruising M.A. Reinaldaweg in Lopik Nieuws 27 sep., 12:41
Afbeelding
VriendenLoterij steunt S.V. Lopik met 5.000 euro Nieuws 27 sep., 10:54
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor vertrekkend raadslid De Leede Nieuws 27 sep., 10:46
Afbeelding
Peuterspeelzaal Duimelotje viert 50-jarig bestaan Nieuws 27 sep., 08:30
Afbeelding
Mensen fleuren op in De Schutsehof Nieuws 27 sep., 08:00