Henriëtte Keijzer is een van de eerste energie-ambassadeurs; met plannen en haar bijdrage voor een duurzame stad. Foto: Lysette Verwegen
Henriëtte Keijzer is een van de eerste energie-ambassadeurs; met plannen en haar bijdrage voor een duurzame stad. Foto: Lysette Verwegen

Duurzame stad: zorg dat je de boot niet mist

Algemeen 32 keer gelezen

Henriëtte Keijzer is een van de twee vrijwillige energie-ambassadeurs die IJsselstein rijk is. Ze hoopt er snel collega’s bij te krijgen. “Het gaat niet om idealisme, maar om bewustwording en onafhankelijke informatie. Dat wil ik aanjagen. Het kost zoveel tijd als je zelf wilt.”

IJsselstein - Energie-ambassadeur klinkt zwaar vindt ze. “Het gaat erom dat je wat doet om IJsselstein duurzaam te maken.Dat biedt kansen op veel gebieden: van groen tot maatschappelijk, milieu en energie. Voor particulieren net zo goed als scholen, verenigingen en organisaties.” Tijdens de Dag van de Duurzaamheid op vrijdag 14 oktober is ze in het nieuw te openen Duurzaamheidscentrum in de bibliotheek. “Een plek om informatie en advies te geven en krijgen over energie, waar je ook inspiratie opdoet en energie van krijgt.”
Inwoners die gaan voor een duurzame stad of misschien zelf al duurzame maatregelen hebben genomen – zoals zonnepanelen, isolatie of duurzame bouw – kunnen ambassadeur worden. Maar ook mensen met technische kennis of die samen een project willen starten. De voordelen van het ambassadeurschap: “Je bent deel van een groot provinciaal netwerk met veel kennis. Het is vooral leuk omdat het een onafhankelijk initiatief vanuit de burgers is.” Je hoeft geen idealist te zijn vindt Henriëtte. “Het draait om bewuster om te gaan met je omgeving en de middelen, de energiebronnen en je portemonnee. Om IJsselstein leefbaar te houden voor onze kinderen en volgende generaties.”
Als energie-ambassadeur is Henriëtte op de hoogte van de nieuwste subsidieregelingen voor particulieren. “Huisisolatie is de eerste winst, zowel financieel als in duurzaamheid en comfort.” Ook kleine maatregelen kunnen een groot effect hebben. ‘’Zet alle stand-by apparatuur maar eens uit.”

Kijk op Facebook Heel IJsselstein duurzaam of mail naar duurzaamijsselstein@
outlook.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Aangehouden Montfoortse drugsdealer krijgt last onder dwangsom Nieuws 3 mei, 10:40
Afbeelding
Podcast 'Iconen van de Geschiedenis' over het verraad van Benschop Nieuws 1 mei, 22:56
• Foto ter illustratie
Provincie Utrecht geeft korting op fietshelm Nieuws 1 mei, 11:56
• In de Basiliek aan de Nicolaasstraat.
Gedichten van leerlingen bij Dodenherdenking in IJsselstein Nieuws 1 mei, 11:00
• Willem kan precies vertellen waarom dit werk geweldig is.
Wie helpt Willem (78) in de dierenweide bij Ewoud? Nieuws 1 mei, 08:00
• De natuurspeeltuin in het Montfoortse Stadspark is bijna klaar.
Aanleg natuurspeeltuinen uiteindelijk toch haalbaar Nieuws 30 apr, 16:37
• Terug naar de jaren 70 met ABBA Fever.
Drie dagen lang feest met IJsselstein Live Nieuws 30 apr, 16:21
Afbeelding
BMM Band houdt aangename traditie in ere Nieuws 30 apr, 15:50