Voor: Postcommandant Paul Ebskamp, Roland Busser, Burgemeester Petra van Hartskamp. Achter: Plaatsvervangend Postcommandant Renzo Kemp, en Jasper Hoogendoorn.
Voor: Postcommandant Paul Ebskamp, Roland Busser, Burgemeester Petra van Hartskamp. Achter: Plaatsvervangend Postcommandant Renzo Kemp, en Jasper Hoogendoorn.

Brandweercommandant: Trotse terugblik op 2016

Algemeen 338 keer gelezen

Montfoort - De jaarlijkse korpsavond van de VRU brandweerpost Montfoort vond plaats in het Oude Stadhuis in Montfoort. In zijn voorwoord keek Postcommandant Paul Ebskamp met trots terug op het afgelopen jaar.

In 2016 werd er 40 keer een beroep gedaan op het personeel van deze post, die bij nacht en ontij klaar staan om hulp te verlenen aan de inwoners van Montfoort. Nieuw dit jaar waren de uitrukken voor reanimatie. Erg ingrijpend, maar dankbaar werk. Eveneens nieuw, maar van een geheel andere orde, is de nieuwe bluskleding. Geen zwarte bluspakken meer, maar frisse zandkleurige kleding. Want schoon werken is de nieuwe norm. Hij hoopte tenslotte dat er volgend jaar meer duidelijkheid komt over nieuwe huisvesting en dankte de gemeente voor de tot op heden gepleegde inspanning. Eveneens een woord van dank aan jeugdleiders van de jeugdbrandweer, zonder wie de huidige kweekvijver zou opdrogen.
Hierna sprak Ton Klever namens het managementteam van de VRU. Aan bod kwamen de huidige ontwikkelingen van de VRU, het al dan niet voortzetten van de oefenlocatie in het Duitse Weeze. Ook de inmiddels geregionaliseerde Jeugdbrandweer is een onderdeel van de VRU geworden. Voor hen wordt momenteel gezocht naar nieuwe kleding. Daarna was het woord aan burgemeester Petra van Hartskamp. Zij verwachtte zij dat in komend kwartaal er binnen de gemeente meer duidelijkheid zou komen over een nieuwe kazerne. Daarna reikte zij de bijbehorende versierselen uit aan de plaatsvervangend postcommandant Renzo Kemp voor 20 jaar brandweerdienst. Jasper Hoogendoorn kreeg een medaille opgespeld voor 12,5 jaar evenals Richard Busser die daarnaast ook het diploma Brandweerchauffeur in ontvangst mocht nemen. Na al deze officiële handelingen was het tijd om bij een hapje en een drankje nog na te praten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Iedereen is van harte welkom bij Debbie en Michel in Meridiaan Hairstyling.
Debbie en Michel openen kapsalon Meridiaan Hairstyling Zakelijk 4 uur geleden
• Voorzitter Han Theil overhandigde een  'Vestingbrood' en Molenbier van De Windotter.
Yselvaert opent vaarseizoen 2024 met nieuwe Vestingvaart Nieuws 8 uur geleden
• Vrouwe IJsselstein Swingt in het verzorgingshuis.
Muzikale traktatie voor bewoners woonzorgcentra Nieuws 22 uur geleden
• Beide teams waren volstrekt gelijkwaardig.
Heren IJsseloever winnen dankzij strafbal; dames dieper in problemen Sport 29 apr, 12:42
Afbeelding
Na regen komt zonneschijn: Koningsdag 2024 in IJsselstein MET FOTO'S (UPDATE) EN VIDEO'S 28 apr, 22:18
Afbeelding
Regen kan sfeer niet drukken tijdens Koningsdag in Montfoort en Linschoten MET FOTO'S EN VIDEO'S 27 apr, 20:46
• Wethouder Rob Jonkers, wethouder Ruimtelijke Ordening, en Esther Agricola, regiodirecteur Noord-West bij projectontwikkelaar BPD, ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst voor De Bleek fase 1.
Start bouw 210 woningen De Bleek fase 1 voorzichtig in zicht Nieuws 27 apr, 08:30
Afbeelding
Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik Nieuws 27 apr, 08:00