FOTO: Pulse
FOTO: Pulse

Aap Stein in Wijktuin Achterveld - Groenvliet

Algemeen 144 keer gelezen

Ontmoeten, groen, dieren en duurzaamheid: dat zijn de sleutelbegrippen die alle activiteiten van Groen Trefpunt met elkaar verbinden. Groen Trefpunt is de overkoepelende naam voor locaties omtrent ‘groen’ en ‘samenzijn’ namelijk: Trefpunt Xperience, Kinderboerderij ‘t Eiterse Hofje én Wijktuin Achterveld-Groenvliet. Aap Stein kreeg er een rondleiding.

Samen koken, planten, kruiden groenten telen, dieren verzorgen en zoveel mogelijk duurzaam. Aan dit rijtje kunnen we sinds kort het spiksplinternieuwe Bijenhuis toevoegen. In de Wijktuin Achterveld-Groenvliet van Groen Trefpunt kan iedereen binnenkort heuse bijenkoninginnen komen bewonderen. Voor kinderen is er een opstapje om achter het glas vanuit het nieuwe Bijenhuis de imkers en de bijenvolken te zien. 

In korte tijd is de Wijktuin uitgegroeid tot een paradijsje met een kas, een multifunctioneel bijenhuis en de tuin met educatieve waarde. Vrijwilligers hebben veel werk verricht en zijn bezig met het gebruik van wisselteelt, biologisch tuinieren en permacultuur-experimenten. Permacultuur is werken en leven met de natuur mee. Hergebruikte stenen en hout worden creatief ingezet: er staan een tipi, insectenhotels, hekjes, bankjes en steigers  en wie weet wat nog meer in de toekomst. ‘’We zijn ook bezig om in het kader van duurzaamheid zonnepanelen te plaatsen.’’

Het grote en zware werk is gedaan en de tuin ligt er mooi gemulcht bij. Nu zoekt het vaste kernteam nog vrijwilligers om een handje te helpen, die liefst voor een vast dagdeel ingeroosterd willen worden. En straks als het mooi weer wordt ook wat vertellen aan  bezoekers over de tuin. Bent of kent u zo iemand? Kom eens langs, kijk op https://www.facebook.com/WijktuinAchterveldGroenvliet/ of stuur een e-mail aan Koos Lieshout: kclieshout@kpnmail.nl. 

Stein is op zoek naar alles waar u als IJsselsteiner aandacht voor wilt. Mooie verhalen, verborgen locaties en goede initiatieven. Schroom niet en vertel het Stein! Stuur een e-mail naar redactie@onsijsselstein.nl . Stein is ook te volgen op www.facebook.com/aap.stein.

Aap Stein is een initiatief van Stichting Pulse in samenwerking met Zenderstreeknieuws.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Na regen komt zonneschijn: Koningsdag 2024 in IJsselstein MET FOTO'S (UPDATE) EN VIDEO'S 28 apr, 22:18
Afbeelding
Regen kan sfeer niet drukken tijdens Koningsdag in Montfoort en Linschoten MET FOTO'S EN VIDEO'S 27 apr, 20:46
• Wethouder Rob Jonkers, wethouder Ruimtelijke Ordening, en Esther Agricola, regiodirecteur Noord-West bij projectontwikkelaar BPD, ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst voor De Bleek fase 1.
Start bouw 210 woningen De Bleek fase 1 voorzichtig in zicht Nieuws 27 apr, 08:30
Afbeelding
Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik Nieuws 27 apr, 08:00
Afbeelding
BMX-kampioen opent eerste deel doorfietsroute IJsselstein Nieuws 26 apr, 17:11
• Mevrouw Hage en de heer Kromwijk met burgemeester Van Domburg op het bordes van het Historisch Stadhuis.
Twee lintjes in IJsselstein Nieuws 26 apr, 13:01
• Mevrouw Kok-van Zuijlen, de heer Kok, mevrouw Langenberg, burgemeester Laurens de Graaf, Thijmen Schimmel (winnaar Jongerenaward) en de heer Van den Berg
Vier inwoners gemeente Lopik koninklijk onderscheiden met sfeerverslag 26 apr, 13:00
• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 26 apr, 12:00