De organisatie is er in geslaagd, dankzij een sponsorbijdrage van Plus J. Schimmel, Eurovisiesongfestival-deelnemers OG3NE naar IJsselstein te halen. (Foto: William Rutten)
De organisatie is er in geslaagd, dankzij een sponsorbijdrage van Plus J. Schimmel, Eurovisiesongfestival-deelnemers OG3NE naar IJsselstein te halen. (Foto: William Rutten) Foto: william rutten

Onze kerstboom tintelt en twinkelt

Algemeen 98 keer gelezen

De Grootste Kerstboom ter Wereld is dit jaar het stralende middelpunt van extra activiteiten in het kader van het 25-jarig bestaan.

IJSSELSTEIN - In 1992 onderging de Gerbrandytoren voor het eerst een Kerst-metamorfose. Behalve de 120 ledlampen in de tuien worden er dit keer, speciaal ter gelegenheid van het jubileum, nieuwe lampen op de witte, betonnen, voet van de mast gezet. De nieuwe schijnwerpers zijn, net als de lampen in de tuidraden, met een computer te bedienen. Dit zorgt ongetwijfeld voor een fraai gezicht als op zaterdag 9 december om 20.00 uur de verlichting weer aan gaat tijdens een extra feestelijk ontstekingsevenement. Het ontstekingsprogramma begint om 19.15 uur ‘s avonds met DJ Silvan en de IJsselsteinse zanger Dennis Baars. De ontsteking zelf is om 20.00 uur, De boom ‘danst’ dan opnieuw op een kersthit. Aansluitend geeft Eurovisiesongfestival-deelnemer OG3NE een sfeervol optreden, mogelijk dankzij een sponsorbijdrage van Plus J. Schimmel.
De Grootste Kerstboom brandt tot en met zaterdag 6 januari. De boom twinkelt elke avond om 20.00 uur gedurende drie minuten. Tijdens de jaarwisseling twinkelt de boom vijf minuten vanaf middernacht om het nieuwe jaar in te luiden. “In de afgelopen 25 jaar is de Grootste Kerstboom een begrip geworden,” zegt voorzitter Mieke Kromwijk van Stichting De Grootste Kerstboom. “Onlangs hebben we via social media gevraagd wat de boom voor mensen betekent. ‘Hij hóórt bij de Kerst’, is de meest gehoorde reactie. Veel mensen hebben een speciale herinnering, bijvoorbeeld aan een geboorte of familiebezoek. Anderen krijgen er het ‘Driving home for Christmas’-gevoel van. Het is mooi dat we deze traditie in ere kunnen houden dankzij bijna 3000 donateurs, de Vrienden van de Grootste Kerstboom en onze sponsoren.”
De Grootste Kerstboom bestaat dit jaar 25 jaar en gaat voor de 20e keer aan. Een aantal jaren bleef de Gerbrandytoren om financiële of technische redenen onverlicht. Sinds 2012 brandt de boom elk jaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Aangehouden Montfoortse drugsdealer krijgt last onder dwangsom Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Podcast 'Iconen van de Geschiedenis' over het verraad van Benschop Nieuws 1 mei, 22:56
• Foto ter illustratie
Provincie Utrecht geeft korting op fietshelm Nieuws 1 mei, 11:56
• In de Basiliek aan de Nicolaasstraat.
Gedichten van leerlingen bij Dodenherdenking in IJsselstein Nieuws 1 mei, 11:00
• Willem kan precies vertellen waarom dit werk geweldig is.
Wie helpt Willem (78) in de dierenweide bij Ewoud? Nieuws 1 mei, 08:00
• De natuurspeeltuin in het Montfoortse Stadspark is bijna klaar.
Aanleg natuurspeeltuinen uiteindelijk toch haalbaar Nieuws 30 apr, 16:37
• Terug naar de jaren 70 met ABBA Fever.
Drie dagen lang feest met IJsselstein Live Nieuws 30 apr, 16:21
Afbeelding
BMM Band houdt aangename traditie in ere Nieuws 30 apr, 15:50