IJsseloever H1 - Huizen H1 Foto: Tony Buijse

Hockeyteams scoren, alleen punten voor dames

Algemeen 98 keer gelezen

Hockey wedstrijden van 18 november 2018

Oosterhout

Bij aankomst lag er nog een ijslaagje op het veld en was het onzeker of de wedstrijd kon doorgaan. Een scheidsrechter oordeelde dat het bespeelbaar was. IJsseloever domineerde grotendeels de eerste helft, maar kwam niet tot scoren. Warande kreeg maar één kans en benutte die ook. De teams gingen met 1-0 de rust in.

Vlak na de afslag voor de tweede helft kon Lohra Zaaijer met een draai actie de bal nemen en speelde Michelle Sennef aan. Die kon op haar beurt de kans afronden en sloeg met de bal in het doel. Enkele minuten later was ook Linde den Hartog trefzeker en bracht de stand op 1-2. De thuisploeg uit Oosterhout wisselde in de slotfase hun keepster in voor een veldspeelster en zette alles op alles om toch nog in de punten te delen. Mede dankzij alert regeren van Els de Jong, die IJsseloever behoede voor een tegengoal bij een strafcorner, kwam Warande niet tot scoren en bleef het 1-2. Met 3 punten op zak konden de dames terug naar IJsselstein.

Vermeldenswaardig zijn verder nog twee dingen. Esmée Jorge kon de wedstrijd niet uitspelen vanwege een blessure. Anne Visser keepte erg goed in deze wedstrijd en maakte meerdere belangrijke reddingen.

De Warande Dames 1 - IJsseloever Dames 1: eindstand 1-2

Vrijdagavond 23 november 2018 speelt IJsseloever Dames 1 in de volgende ronde om de Silver Cup. Er wordt uit gespeeld tegen FIT Dames 1. De wedstrijd wordt gespeeld in Amsterdam, Sportpark Kadoelen, Vikingpad 41, 1034VG Amsterdam. De wedstrijd begint om 20:30u.

Zondag 25 november 2018 speelt IJsseloever Dames 1 hun volgende poule wedstrijd. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark IJsseloever. Op bezoek komt Dordrecht Dames 1. De wedstrijd begint om 12:45u. Dit is de laatste wedstrijd van 2018. Erna is de winterstop en gaat de competitie weer verder op 10 maart 2019.

_____

IJsselstein

IJsseloever Heren 1 krijgt het Heren 1 team uit Huizen op bezoek.

Het blijkt een onvoorspelbare wedstrijd, waarin het alle kanten op lijkt te gaan. De teams spelen gelijkwaardig. IJsseloever gaat goed van start en neemt al snel een voorsprong door een goal van Daan Kraaijenhagen. Dan zet Huizen flink druk en zit IJsseloever een tijd lang op eigen helft vast. Niet lang daarna valt dan ook de gelijkmaker.

Na de rust is het IJsseloever die veel druk uitoefent. Huizen blijft goed verdedigen en weet uit de greep van IJsseloever te ontsnappen. Twee keer zijn doeltreffend en kijkt IJsseloever tegen een 1-3 achterstand aan. Dan zetten de jongens alles op alles en weten een aansluitend doelpunt te maken. Het is Floris van den Bos die 2-3 scoort. In de laatste minuten probeert Huizen de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen. Langs de flanken wordt de bal richting het IJsseloever doel gespeeld. IJsseloever verovert keer op keer de bal terug en weet die dan in de Huizer cirkel te krijgen, maar helaas zonder verdere doelpunten.

IJsseloever H1 - Huizer HC H1: eindstand: 2-3

De volgende wedstrijd is op 10 maart 2019. Dan speelt IJsseloever Heren 1 thuis tegen Upward H1, uit Arnhem. De wedstrijd begint om 14:45u.

Gedurende de winterstop zullen de heren zich voorbereiden op het tweede deel van het hockeyseizoen.
Als nieuwkomer in de Overgangsklasse kan IJsseloever Heren 1 terugkijken op een geslaagde eerste deel van het seizoen. In de poule zitten een aantal sterke tegenstanders, zoals Were Di, Huizen en Groningen. IJsseloever liet zien niet onder te doen voor deze teams. De mannen gingen er bij elke wedstrijd voor de volle 100% tegenaan en gaven alles. Hoewel er niet overal punten werden gewonnen, werd er wel gescoord. Voor het thuispubliek was het telkens weer genieten van spectaculair hockey op hoog niveau. Elke wedstrijd was spannend tot de laatste seconde.

Hockey Club IJsseloever, Sportpark IJsseloever, Zomerdijk 42, 3402 MJ IJsselstein

Voor meer informatie over hockey wedstrijden van IJsseloever Heren 1 en Dames 1, kijk op hcij.nl

Regen kan sfeer niet drukken tijdens Koningsdag in Montfoort en Linschoten MET FOTO'S EN VIDEO'S 27 apr, 20:46
• Wethouder Rob Jonkers, wethouder Ruimtelijke Ordening, en Esther Agricola, regiodirecteur Noord-West bij projectontwikkelaar BPD, ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst voor De Bleek fase 1.
Start bouw 210 woningen De Bleek fase 1 voorzichtig in zicht Nieuws 27 apr, 08:30
Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik Nieuws 27 apr, 08:00
BMX-kampioen opent eerste deel doorfietsroute IJsselstein Nieuws 26 apr, 17:11
• Mevrouw Hage en de heer Kromwijk met burgemeester Van Domburg op het bordes van het Historisch Stadhuis.
Twee lintjes in IJsselstein Nieuws 26 apr, 13:01
• Mevrouw Kok-van Zuijlen, de heer Kok, mevrouw Langenberg, burgemeester Laurens de Graaf, Thijmen Schimmel (winnaar Jongerenaward) en de heer Van den Berg
Vier inwoners gemeente Lopik koninklijk onderscheiden met sfeerverslag 26 apr, 13:00
• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 26 apr, 12:00
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 25 apr, 23:29