Mevrouw Klein Sprokkelhorst en haar chaperonne bezochten in december 2018 IJsselstein voorlopig voor het laatst. (Archieffoto: Peter Vos)
Mevrouw Klein Sprokkelhorst en haar chaperonne bezochten in december 2018 IJsselstein voorlopig voor het laatst. (Archieffoto: Peter Vos)

Echt waar: mevrouw Klein Sprokkelhorst stopt ermee

Algemeen 274 keer gelezen

Tegen alle verwachtingen in is er een einde gekomen aan een geliefde traditie: het bestuur van de Kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst zet na tien succesvolle jaren een punt achter de sprookjesachtige avond in de binnenstad.

IJSSELSTEIN – Alle vrijwilligers en betrokkenen zijn maandag ingelicht over het weloverwogen besluit dat de bestuursleden Jos Bol, Jantine Huizing, Bob de Nigtere, Anke van Bergen, Marieke van der Linden en Joan van Vliet hebben genomen. “Ook het gemeentebestuur is ingelicht en respecteert ons besluit”, aldus Jos Bol. De reden om te stoppen op een hoogtepunt van tien jaar en enorme bezoekersaantallen ligt niet in het ‘ten onder gaan aan het succes’. “We voelen spijt en tegelijk opluchting. Een gevoel van: ‘Het is mooi geweest’. Ondanks de groeiende bezoekersaantallen wordt het lastiger om het aantal locaties en diversiteit van artiesten te handhaven en groeien de financiën niet in gelijke tred mee.” Elke Sprokkelroute was een feest en het bestuur kijkt met genoegen terug op de laatste editie van afgelopen december. “Grandioos; door de bijdragen van vrijwilligers, artiesten en locaties. Met een prachtige parade, de speciale opening bij de kasteeltoren, de tentoonstelling in de bibliotheek en de sfeervolle voorstellingen in huiskamers, bijzondere locaties en monumenten in de stad. Met alle betrokkenen hebben we tien jaar lang dit unieke evenement kunnen organiseren.” Een evenement dat - onverwacht voor de organisatie - werd gewaardeerd met twee onderscheidingen: Fulco de Minstreel door de gemeente en de Zilveren Aap van de KOIJ.


Weerzien

Het bestuur stopt echter niet zonder nieuwe ideeën en plannen. “Wij willen als stichting graag blijven werken aan onze doelstellingen: ‘Cultuur met kwaliteit en ontmoeten en verbinden’ tussen professionals en amateurs, publiek, gemeente, ondernemers en het sterke IJsselsteinse culturele veld. Kleiner in omvang, maar nog steeds spraakmakend, fris, sfeervol, verrassend, met nieuwe verbindingen, voor een breed publiek en verbonden aan onze unieke stad.” Daarom denken de bestuursleden dit jaar na over een nieuwe vorm en inhoud. “We komen in 2020 terug en hopen dat bewoners, artiesten, vrienden, ondernemers of sponsoren er dan weer bij zullen zijn en ons willen ondersteunen bij onze nieuwe aanpak”, aldus Jos Bol. “Met wat in tien jaar opgebouwd is willen we nieuwe concepten ontwikkelen. Met zijn allen waren wij in staat om de samenleving te laten zien en voelen wat de kracht en het belang is van kunst en cultuur. Samen wisten wij een sfeer en een evenement neer te zetten waar menige gemeente in de provincie met verbazing naar keek. Dat een kleine stad als IJsselstein in diversiteit, kwantiteit en kwaliteit van cultuuruitingen een unieke plaats inneemt is inmiddels wel bekend. Dat willen we koesteren en samen met iedereen zichtbaar blijven maken. Wij hopen iedereen weer te zien in 2020 en laten van ons horen!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Regen kan sfeer niet drukken tijdens Koningsdag in Montfoort en Linschoten MET FOTO'S EN VIDEO'S 27 apr, 20:46
• Wethouder Rob Jonkers, wethouder Ruimtelijke Ordening, en Esther Agricola, regiodirecteur Noord-West bij projectontwikkelaar BPD, ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst voor De Bleek fase 1.
Start bouw 210 woningen De Bleek fase 1 voorzichtig in zicht Nieuws 27 apr, 08:30
Afbeelding
Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik Nieuws 27 apr, 08:00
Afbeelding
BMX-kampioen opent eerste deel doorfietsroute IJsselstein Nieuws 26 apr, 17:11
• Mevrouw Hage en de heer Kromwijk met burgemeester Van Domburg op het bordes van het Historisch Stadhuis.
Twee lintjes in IJsselstein Nieuws 26 apr, 13:01
• Mevrouw Kok-van Zuijlen, de heer Kok, mevrouw Langenberg, burgemeester Laurens de Graaf, Thijmen Schimmel (winnaar Jongerenaward) en de heer Van den Berg
Vier inwoners gemeente Lopik koninklijk onderscheiden met sfeerverslag 26 apr, 13:00
• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 26 apr, 12:00
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 25 apr, 23:29