De leerlingen van basisschool WIJ maken een feestje van het speelplein bij hun nieuwe school in de Duitslandstraat. (Foto: Lysette Verwegen)
De leerlingen van basisschool WIJ maken een feestje van het speelplein bij hun nieuwe school in de Duitslandstraat. (Foto: Lysette Verwegen)

Alle kinderen welkom op het speelplein van WIJ

Algemeen 253 keer gelezen

Kindcentrum WIJ is vorige week feestelijk geopend. Voor de leerlingen is er nog een extra feestje: de opening van hun speelplein bij de school op woensdag 3 april.

IJSSELSTEIN - “We willen samen spelen en iedereen uit de buurt is welkom”, zeggen de leerlingen, die samen met jongerenwerker Didi Muhiya en Carla Post van de bewonersgroep Europa-Oranjekwartier het feestje voorbereiden.
Volgens leerling Romaisa zijn de voorbereidingen twee maanden geleden begonnen. “Eerst hebben we de afspraken voor het speelplein bedacht, zoals: samen alle rommel opruimen, netjes omgaan met de spullen en aardig zijn voor elkaar, want we willen ook samen spelen met de kinderen uit de wijken in de buurt.” Haar medeleerlingen zetten dat direct zingend kracht bij toen ze met Didi en Carla de plannen gingen maken: “Iedereen hoort erbij”. Volgens Sofia zijn de gevraagde prullenbakken voor het speelplein snel afgeleverd. “En we mogen ook de borden kiezen om de speelpleinafspraken op te schrijven.” Khalid is gefocust op de feestelijke opening. “Een welkom met muziek. Daarna stellen we ons voor en vertellen wat we op het plein willen gaan doen. Dan samen een dans oefenen en de borden onthullen.” Hij vertelt niet hoe: “Dat is geheim.”

Leia vertelt over de petten die worden uitgedeeld. “Wij dragen petten met ‘Schoolpleinkids’ om herkenbaar te zijn en verloten vijf petten per groep. De kinderen uit de wijk die de hele tijd bij het openingsfeestje blijven krijgen ook een pet.” Ook de afwezige kids Robine en Maya helpen mee. “Om samen te zorgen dat het plein in orde is en iedereen er kan spelen. We zijn een vreedzame school met hele leuke kinderen en dat willen we iedereen laten zien.” Didi prijst de kinderen voor hun inzet. “Ze zijn al vanaf oktober bijna elke woensdag na school bezig en ze hebben hele leuk ideeën.” Carla: “Met dit speelplein kunnen we de vreedzame wijk concreet uitdragen. En het sluit mooi aan bij het Oostenrijkplantsoen en de voetbalkooi. Daar dragen we graag financieel aan bij.” Didi: “En spelenderwijs maken de kinderen kennis met de wijk en andere kinderen.”

Het speelplein bij kindcentrum WIJ aan de Duitslandstraat wordt geopend op woensdag 3 april met een feestje van 14.30 tot 16.30 uur. De leerlingen van groep 7 en 8 hebben een leuk programma voorbereid voor alle leerlingen en de kinderen uit aangrenzende wijken. Ook een parcourtje over de speeltoestellen en de drie speelplekken op het speelplein staat op het programma. En natuurlijk is er drinken en iets lekkers. Alle kinderen zijn welkom volgens de jong organisatoren: “We willen samen spelen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Na regen komt zonneschijn: Koningsdag 2024 in IJsselstein MET FOTO'S (UPDATE) EN VIDEO'S 28 apr, 22:18
Afbeelding
Regen kan sfeer niet drukken tijdens Koningsdag in Montfoort en Linschoten MET FOTO'S EN VIDEO'S 27 apr, 20:46
• Wethouder Rob Jonkers, wethouder Ruimtelijke Ordening, en Esther Agricola, regiodirecteur Noord-West bij projectontwikkelaar BPD, ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst voor De Bleek fase 1.
Start bouw 210 woningen De Bleek fase 1 voorzichtig in zicht Nieuws 27 apr, 08:30
Afbeelding
Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik Nieuws 27 apr, 08:00
Afbeelding
BMX-kampioen opent eerste deel doorfietsroute IJsselstein Nieuws 26 apr, 17:11
• Mevrouw Hage en de heer Kromwijk met burgemeester Van Domburg op het bordes van het Historisch Stadhuis.
Twee lintjes in IJsselstein Nieuws 26 apr, 13:01
• Mevrouw Kok-van Zuijlen, de heer Kok, mevrouw Langenberg, burgemeester Laurens de Graaf, Thijmen Schimmel (winnaar Jongerenaward) en de heer Van den Berg
Vier inwoners gemeente Lopik koninklijk onderscheiden met sfeerverslag 26 apr, 13:00
• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 26 apr, 12:00