Omringd door haar kinderen ontvangt mevrouw Walschots de burgemeester aan de deur, waar ze - op afstand - ruimschoots de tijd neemt voor een gezellig praatje. (Foto: Lysette Verwegen)
Omringd door haar kinderen ontvangt mevrouw Walschots de burgemeester aan de deur, waar ze - op afstand - ruimschoots de tijd neemt voor een gezellig praatje. (Foto: Lysette Verwegen)

Mevrouw Walschots is stralend en vitaal 100 jaar

Algemeen 199 keer gelezen

Als een koningin nam mevrouw Walschots zondag voor de deur van haar woning een defilé af van familie, vrienden en kennissen die de jarige met haar eeuwfeest feliciteerden. Op haar echte verjaardag, maandag 7 december, kwam de burgemeester; aan de deur.

IJSSELSTEIN - Honderd worden in coronatijd moet toch gevierd worden, en daarom bedachten de vier kinderen van de jarige het bijzondere alternatief. “Ze heeft drie uur aan de deur gestaan”, vertellen ze. De vitale jarige, die gymde tot haar tachtigste, koersbal speelde tot haar negentigste en recent zelfs goed van corona herstelde, geniet van de aandacht. Haar leeftijd is haar niet aan te zien. In haar leven stond werk - tot haar 67e - hoog in haar vaandel. Ze werd geboren in Jutphaas en woont al 25 jaar zelfstandig in haar aanleunwoning, waar ze nog volop in het leven staat en geniet van haar kinderen en (achterachter)kleinkinderen. Misschien is de leeftijd genetisch bepaald: “Haar moeder, met een gezin van acht kinderen, werd 102 jaar”, vertelt haar dochter die veel bij haar is. Voor mevrouw Walschots is het geheim van 100 worden veel simpeler: “Gewoon leven en niet zeuren”, vertelt ze de burgemeester als ze het prachtige boeket bloemen in ontvangst neemt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
BMX-kampioen opent eerste deel doorfietsroute IJsselstein Nieuws 26 apr, 17:11
• Mevrouw Hage en de heer Kromwijk met burgemeester Van Domburg op het bordes van het Historisch Stadhuis.
Twee lintjes in IJsselstein Nieuws 26 apr, 13:01
• Mevrouw Kok-van Zuijlen, de heer Kok, mevrouw Langenberg, burgemeester Laurens de Graaf, Thijmen Schimmel (winnaar Jongerenaward) en de heer Van den Berg
Vier inwoners gemeente Lopik koninklijk onderscheiden Nieuws 26 apr, 13:00
• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 26 apr, 12:00
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 25 apr, 23:29
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50