Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Montfoort SV’19 strandt in nacompetitie, IJFC neemt eerste horde

Sport 752 keer gelezen

MONTFOORT • Montfoort SV’19 strandde onder toeziend oog van 500 toeschouwers in de eerste ronde van de nacompetitie en blijft eersteklasser. 

Vierdedivisionist CSV Apeldoorn had een verlenging nodig om de thuisclub met 1-2 te kloppen. In de reguliere speeltijd werd niet gescoord. Doelman Robin Vianen onderscheidde zich net als zijn collega aan de andere kant met fraaie reddingen. In de eerste helft van de verlenging was een afstandsschot te machtig voor de Montfoortse doelman. De thuisclub toonde karakter en kwam via Jasper van de Haselkamp weer langszij. In het tweede deel van de verlenging besliste de Apeldoornse topscoorder Cem Köse de wedstrijd, toen hij alleen voor Vianen verscheen en raak schoot.

Montfoort SV ‘19 kan ondanks het verlies terugzien op een mooi seizoen met zestien overwinningen, zes gelijke spelen en slechts vier nederlagen.

IJFC neemt eerste horde nacompetitie

IJSSELSTEIN • Zaterdagderdeklasser IJFC won in Wijk bij Duurstede met 2-3 van tweedeklasser CDW, die na dit verlies degradeert. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. ‘’De thuisploeg had alles te verliezen en legde meer inzet op de mat,” vertelde IJFC-trainer Edwin de Bruin na afloop. ‘’Wij zaten voor rust niet goed in de wedstrijd. Matthijs van Rooijen maakte een achterstand ongedaan, maar we konden niet voorkomen, dat CDW met een 2-1 voorsprong ging rusten. In de tweede helft gingen we beter spelen en wonnen meer persoonlijke duels. Vincent Griffioen scoorde na mooie aanvallen twee goals.’’

Zaterdag neemt IJFC het in Utrecht op tegen competitiegenoot Nieuw Utrecht, dat zijn laatste elf wedstrijden niet verloor. ‘’In competitieverband speelden we gelijk en verloren we een duel. Er staat ons een uitdaging te wachten.”

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Geflatteerde overwinning VVIJ in derby tegen SV Lopik Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Tweede winst Vives-dames in 1e divisie Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Jachtseizoen maakt vrienden Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik Nieuws 30 sep., 08:00
Afbeelding
De Valk maalt meel voor lokaal zuurdesembrood Nieuws 29 sep., 18:25
Afbeelding
Melanie Ryan namens RTV Utrecht naar het Regio Songfestival Nieuws 28 sep., 16:34
Afbeelding
Politie geeft foto vrij van vrouw die ouder echtpaar uit IJsselstein voor duizenden euro's oplicht 112 28 sep., 13:20
Afbeelding
Basiliek in IJsselstein tijdelijk zonder uurwerken Nieuws 27 sep., 16:53