Afbeelding

Laatste wedstrijden voorjaarscompetitie Apollo

Sport 615 keer gelezen

IJSSELSTEIN •  De competitie van badmintonvereniging Apollo zit weer op, na in februari te zijn begonnen. De laatste thuiswedstrijden stonden afgelopen weekend op het programma en in de week ervoor hadden twee uitwedstrijden plaatsgevonden.

De heren van Apollo M1 waren tijdens de jaarlijkse barbecue van Apollo op 21 mei 2023 al gehuldigd als winnaars in hun poule en wonnen onder aanmoediging van enkele supporters ook hun laatste wedstrijd met 6-2. De heren in de landelijke dubbelcompetitie van Apollo MD1 wonnen en verloren een wedstrijd uit. De 2 teams van Apollo voeren de lijst aan in de poule ondanks de laatste onbekende uitslagen.

De teams in de Y- en Z-klasse van de Voorjaarscompetitie hadden beide een flinke kluif aan hun tegenstanders. Beide wedstrijden werden helaas verloren.

In september zal de najaarscompetitie 2023-2024 van start gaan voor de senioren en de jeugd. 

Uitslagen competitie:

VJC Mannen 4e klasse:

Apollo M1 - OSM Badminton M1: 6-2 (26 mei)

Hoewel de heren van Apollo M1 hun kampioenschap al binnen hadden en tijdens de barbecue op 21 mei jl. hiervoor de bloemen al in ontvangst hadden mogen nemen, werd er vrijdagavond toch nog gestreden om de laatste punten. Er zaten veel supporters van het team op de tribune die voor een gezellige boel zorgden en soms veel lawaai produceerden. Marco, Dion, Berry en Jos speelden weer de sterren van de hemel en wonnen natuurlijk ook deze laatste wedstrijd. 3 van de 4 enkelpartijen waren voor Apollo, waarvan 2 in een driesetter gewonnen werden. De dubbelpartij van Dion en Berry ging net verloren in een spannende driesetter (19-21, 21-16 en 20-22), 2 dubbelpartijen werden gewonnen en de tegenstanders van Marco en Jos gaven op, waardoor zij een punt cadeau kregen. Chapeau alle heren van dit team!

Mannen landelijke dubbelcompetitie:

Apollo MD1 – Apollo MD2: uitslag onbekend (23 mei)

Gaasperdam MD1 – Apollo MD1: uitslag onbekend (24 mei)

Ondanks deze mededeling is wel bekend dat de 2 teams van Apollo die in deze competitie meededen de eerste en de tweede plaats bezetten. Gefeliciteerd heren van Apollo MD1 en MD2!

Martinus A Veen MD1 – Apollo MD2: 2-1 (15 mei)

Werd thuis met 3-0 gewonnen, met 3 man sterkt reisde het landelijke dubbelcompetitieteam MD2 af naar Amstelveen voor de tegenpartij, maar daar wachtte hen een sterke invaller. De eerste 2 dubbelpartijen werden in driesetters verloren door deze sterke tegenstander, en slechts de laatste partij werd (eveneens in een driesetter) gelukkig gewonnen. Het viel Jeroen, Erik en Marcel niet mee, want de eerste positie in de poule is inmiddels overgenomen door Apollo MD1, hun grootste concurrent.

Inside 82 MD2 – Apollo MD2: 0-3 (16 mei)

In Baarn warden weer punten gesprokkeld. Jeroen, Jerrel en Erik pakten nu alle punten en verbeterden de thuiswedstrijd die met 2-1 was gewonnen. Alle partijen werden gewonnen met slechts één driesetter voor Jerrel en Erik (15-21, 25-23 en 15-21).

VJC Y-klasse:

Apollo V1 – Hoevelaken V2: 1-7 (26 mei)

Bij de spelers van Apollo V1 kwam de koploper op bezoek waar uit van verloren was met 7-1. Toen was alleen de damesdubbelpartij gewonnen door Betty en Karin. Die waren er niet, dus moesten Inge en invalster Esmeralda pakken wat ze pakken konden. Inge lukte het haar enkelpartij in een tweesetter te winnen. De damesdubbelpartij ging in de enige driesetter helaas verloren (22-20, 14-21 en 10-21). De overige partijen werden in tweesetters verloren. Het team van Ruben, Michel, Manuel, Inge, Karin en Betty is met nog één wedstrijd in het vooruitzicht op een mooie 3e plaats beland van de 5 die ze niet meer zullen kwijtraken!

VJC Z-klasse:

Apollo V2 – Kwinkslag V1: 2-6 (26 mei)

Het team van Alex, Kevin, Glen, Jaison, Diana, Jessica en Antoinette had de spelers uit Vinkeveen op bezoek tijdens de laatste wedstrijd, waar zij uit nog gelijkspel tegen hadden gespeeld. Alex werd de man of the match door zijn beide partijen te winnen en de enige 2 punten binnen te halen. De herendubbelpartij die gewonnen werd was de eerste partij die Glen won deze competitie en hij was zo trots! (21-18, 18-21 en 21-11). Jessica en Antoinette presteerden het in de hete sporthal nog een driesetter te maken van hun enkelpartijen die zij helaas verloren. De competitie zit erop, en dit team dat deels uit beginnelingen bestond, is uiteindelijk 4e geworden in een poule van 5, door een keer te winnen, 2x gelijkspel te spelen en helaas 5x te verliezen. Volgend jaar nieuwe ronde nieuwe kansen!

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Geflatteerde overwinning VVIJ in derby tegen SV Lopik Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Tweede winst Vives-dames in 1e divisie Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Jachtseizoen maakt vrienden Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik Nieuws 30 sep., 08:00
Afbeelding
De Valk maalt meel voor lokaal zuurdesembrood Nieuws 29 sep., 18:25
Afbeelding
Melanie Ryan namens RTV Utrecht naar het Regio Songfestival Nieuws 28 sep., 16:34
Afbeelding
Politie geeft foto vrij van vrouw die ouder echtpaar uit IJsselstein voor duizenden euro's oplicht 112 28 sep., 13:20
Afbeelding
Basiliek in IJsselstein tijdelijk zonder uurwerken Nieuws 27 sep., 16:53