Afbeelding
Foto: Chris Gottenbos

Montfoort SV’19 houdt hoop op titel levend

Sport 1.078 keer gelezen

MONTFOORT • Dankzij de 2-1 winst op Nunspeet houdt het wilskrachtige Montfoort SV’19 de hoop levend op een titel, die nog ontbreekt op de palmares van scheidend aanvoerder Bart Roelofs. Denny van Loen boog met twee treffers de voor rust opgelopen achterstand om.

Laagvlieger Nunspeet, dat nog niet veilig is, kwam sterk uit de startblokken, maar de Montfoortse defensie liet zich niet verrassen. Toen de wedstrijd meer in balans was, was het wachten op de openingstreffer van de thuisclub. Don Mimpen kwam een teenlengte te kort om de bal tijdens een scrimmage in het zestienmetergebied van Nunspeet over de lijn te werken en Roelofs kopte in kansrijke positie over. Vlak voor rust schoot Nunspeet wel raak. Vincent Huisman draaide goed weg van zijn tegenstander en liet de Montfoortse doelman Johan Verkerk kansloos.

In de tweede helft kwam Montfoort SV’19 langszij via een strafschop van Denny van Loen, die de elfmetertrap zelf ‘verdiende’. ‘’Ik kon niet meer bij de bal, maar een verdediger hield me vast,” was zijn relaas. ‘’Dat moet je bij spitsen in het zestienmetergebied niet doen. Die gaan graag naar de grond.” Arbiter Sprang zag de buiteling van ver, maar wees gedecideerd naar de stip.

Kort daarna verliet Bart Roelofs het veld via een in de haast neergelegde rode loper. Deze publiekswissel was een beloning omdat Roelofs aan het einde van dit seizoen na vijftien jaar selectievoetbal stopt met spelen in de hoofdmacht. Het kind van de club gaat met zijn vrienden in het derde elftal spelen. De speaker memoreerde dat de 33-jarige Roelofs al vanaf zijn jeugd een van de boegbeelden voor het Montfoortse voetbal is. Een wens heeft hij nog voor zijn lijstje met hoogtepunten. ‘’Ik ben nooit kampioen geworden bij de senioren. Alle promoties kwamen via nacompetities. Dit seizoen met een titel afsluiten zou mooi zijn.”

Denny van Loen hield die droom in stand, door een kwartier voor tijd de winnende treffer te scoren. ‘’Het is bijna het einde van het seizoen,” vervolgt Van Loen. ,,We steken veel energie in wedstrijden, waardoor we ook van sterke tegenstanders kunnen winnen. We moeten ook omgaan met de oplopende spanning. Bijna alle spelers hebben de huidige situatie niet eerder meegemaakt. Kampioen worden is ons streven. We hebben nu zes duels op rij gewonnen, een clubrecord.”

Zaterdag speelt Montfoort SV’19 in Huizen zijn laatste competitiewedstrijd tegen Zuidvogels, dat aan de leiding gaat in de derde periode. Winst is noodzakelijk, omdat koploper BOL, dat op eigen veld tegen FC De Bilt uitkomt en een punt op de Montfoorters voorstaat, een veel beter doelsaldo heeft. ..We gaan het zien,” merkt Bart Roelofs nog op. ,,Ongeacht hoe alles gaan verlopen; ik heb onder leiding van Gert Kruys een fantastisch afsluitend seizoen gedraaid.”

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
VIVES volleybal leden in nieuwe shirts dankzij de sponsoren Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Meester Paul voor even terug in IJsselstein Nieuws gisteren
Afbeelding
Onbekende Montfoortse schilderijen te zien in De Knoperij Nieuws gisteren
Afbeelding
Feest 50-jarig De Clinckhoeff voor en door de buurt Nieuws gisteren
Afbeelding
Alvast vrijwilligers nodig voor nieuwe Bibliotheek Montfoort Nieuws 3 okt., 16:39
Afbeelding
Gemeente IJsselstein betaalt ruim 8 ton aan RMN Nieuws 3 okt., 16:31
Afbeelding
IJsselsteinse rode beuk vooralsnog tweede in boomverkiezing Nieuws 3 okt., 16:29
Afbeelding
Feestelijke prijsuitreiking eerste Spellensatie IJsselstein Nieuws 3 okt., 09:06