• De draaibrug in Montfoort over de Hollandse IJssel.
• De draaibrug in Montfoort over de Hollandse IJssel. Foto: Paul van Baardwijk

Renovatie Montfoortse draaibrug start dit najaar

7 jun, 16:08 Algemeen

MONTFOORT • Rijkswaterstaat begint komend najaar met de renovatie van de draaibrug in Montfoort over de Hollandse IJssel. De brug, die in de zomerperiode nog wel eens vastloopt en er haveloos uitziet, is toe aan een grondige opknapbeurt.

Zo wordt het het stalen brugdeel compleet opnieuw geschilderd. Het draaiende gedeelte van de brug wordt verwijderd om op een andere locatie te worden gerenoveerd. Ook komt er een nieuw bedieningssysteem, zodat de brug zonder problemen kan draaien. Na de werkzaamheden bedient de gemeente Nieuwegein de brug vanuit een nieuwe bediencentrale. De renovatie neemt ruim een half jaar in beslag, van oktober 2022 tot april 2023. Na de werkzaamheden voldoet de brug volgens Rijkswaterstaat aan de huidige machine- en veiligheidseisen en kan hij weer jaren mee.
Om de stad en de scholen goed bereikbaar te houden voor fietsers en wandelaars en de hulpdiensten, wordt half september eerst begonnen met de aanleg van een tijdelijke hulpbrug over de Hollandse IJssel. Deze hulpbrug verbindt het einde van Onder de Boompjes, bij de parkeerplaats voor bussen, en de IJsselkade ter hoogte van de huisnummers 24-26. Alleen (brom)fietsers, wandelaars en de hulpdiensten maken tijdelijk gebruik van deze hulpbrug. Het overige verkeer wordt omgeleid via de provinciale wegen N204 en N228. Deze situatie geldt van 10 oktober tot april.
Rijkswaterstaat, gemeente en aannemer VolkerWessels beleggen voor belangstellenden een informatiebijeenkomst over de renovatie op dinsdag 14 juni tussen 16.30 en 19.30 uur in het Zalencentrum Sint Joseph.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Schaaktafels vernield in speeltuin Kloosterplantsoen Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Nieuw seizoen BoekStart Voorleespret in bibliotheek Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Proeftuin van Linschoten brengt de natuur dichterbij: ‘Oké, dus zó groeien peentjes!’ Algemeen 18 aug, 16:54
Afbeelding
Stewardess slaat nieuwe richting in: oude meubels opknappen Algemeen 18 aug, 08:00
Afbeelding
Jaarmarkt Montfoort kent rijke geschiedenis Algemeen 17 aug, 08:00
Afbeelding
Wethouder Vlaar legt wethouderschap Montfoort neer Algemeen 16 aug, 17:26
Afbeelding
IJsselsteiners protesteren met omgekeerde stadsvlag Algemeen 16 aug, 15:29
Afbeelding
Felicitaties voor gouden bruidspaar Algemeen 16 aug, 15:03