<p>No&euml;lle en Jahya met burgemeester en juryvoorzitter Laurens de Graaf.</p>

Noëlle en Jahya met burgemeester en juryvoorzitter Laurens de Graaf.

(Foto: Karmac Bibliotheek)

Noëlle wint Lopikse voorleeswedstrijd editie 2022

  •   keer gelezen

LOPIK • Noëlle uit Lopik, leerlinge van De Regenboog, heeft de Lopikse voorleeswedstrijd gewonnen. Jahya werd nipte tweede en had het dus ook heel goed gedaan. Het verschil was slechts 2/100.  


Noëlle las voor uit het waargebeurde boek ‘Kind vermist’ en Jahya, van De Nieuwe Wiel, uit een boek van Geronimo Stilton.

De kandidaten werden, aangemoedigd door tientallen supporters en door de presentator aan het publiek voorgesteld. Vervolgens werden ook de juryleden voorgesteld: burgemeester Laurens de Graaf van Lopik en Chantal van Ee namens de Karmac Bibliotheek.
Beide kandidaten lazen om beurten twee keer een fragment voor uit hun zelf uitgekozen boek. Nadat de kandidaten voorgelezen hadden uit hun boek, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid, tempo en vooral hoe het verhaal werd overgebracht op het publiek. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door de juryvoorzitter uitgesproken.

Juryvoorzitter en burgemeester Laurens de Graaf gaf aan dat het erg spannend was en lichtte de beslissing toe aan de deelnemers en het publiek. Noëlle won de wedstrijd en kreeg de oorkonde. Beiden kregen ook een boekenbon om zelf een boek uit te zoeken voor thuis.
 

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten