Pieter-Jan de Vries en Carla Post kijken, met de vrijwilligers, uit naar een bruisend speeltuinseizoen.
Pieter-Jan de Vries en Carla Post kijken, met de vrijwilligers, uit naar een bruisend speeltuinseizoen. Foto: Lysette Verwegen

Kloosterspeeltuin start seizoen met vrolijk dans- en springfeest

Algemeen 923 keer gelezen

IJSSELSTEIN  • Voor het eerst na twee coronajaren start de Kloosterspeeltuin het nieuw seizoen weer met een feestje voor jong en (groot)ouder(s).

‘Dansen en springen’ is het thema van het openingsfeest op zondag 10 april. Er wordt dan wel het hele jaar gespeeld in de Kloosterspeeltuin aan de Anna van Burenstraat, maar voor de vrijwilligers begint het speeltuinseizoen dan officieel. “Dan is paviljoen De Monnik weer open voor de verkoop van versnaperingen, wordt het buitenspeelgoed uit de kast gehaald, zijn de toiletten open en wordt de waterkraan opengezet om lekker te kliederen”, vertelt voorzitter Carla Post. Samen met bestuurslid Pieter-Jan de Vries en de vrijwilligers is ze er helemaal klaar voor.

Altijd open

In de coronajaren is de speeltuin altijd open geweest. “Daar waren de ouders blij mee, vooral tijdens de lockdown van de scholen. ‘Fijn dat er geen hek om staat’, kregen we te horen. Dat is ook onze bedoeling: bij daglicht altijd toegang en geen entree. Een hek zou ook de eenheid van het mooie Kloosterplantsoen verbreken.” Een nadeel: de speeltuin is ook voor vandalen toegankelijk, waardoor er kostbare vernielingen zijn aangericht die de stichting voor eigen rekening moet herstellen. “Een hek willen we nog steeds niet, maar wel graag cameratoezicht om meer vernielingen te voorkomen.” Door corona konden veel activiteiten geen doorgang vinden. “Geen openingsfeest en veel activiteiten zoals NLDoet, scholenbezoek, koffiedrinken moesten we cancelen. Gelukkig mochten we in de buitenlucht wel een sinterklaasfeestje improviseren.”

Verbinding

Het nieuwe seizoen wordt gekenmerkt door tal van activiteiten en samenwerkingen met andere IJsselsteinse organisaties. “Vier activiteiten samen met Museum IJsselstein (MIJ) en Scouting Nico Steenbeek komt speltoestellen bouwen.” Pieter-Jan, ook actief binnen de scouting, lacht: “Daar snijdt het mes aan twee kanten, want het is een leuke activiteit voor onze jongste scoutinggroepen.” Het sluit aan bij alles waarmee Carla – als een van de initiatiefnemers – in 2013 de speeltuin startte: “De speeltuin is er voor iedereen, voor kinderen met en zonder beperking, voor de (groot)ouders, buren en organisaties. We zoeken verbinding in de stad.” 
Met een programma waarbij de bibliotheek, Dolstra Dance Centre (DDD), schaakvereniging Het Kasteel, scholen, fanfare Excelsior, kinderopvang en zorgcentra vaste gasten zijn is de basis gelegd. “Nieuw zijn de Pulse buurtsportcoaches op de Nationale Buitenspeeldag. Kortom: we kijken uit naar een bruisend seizoen.” Met als extra ‘cadeautje’ een compleet bestuur, dat nog wel zoekt naar een vrijwilliger voor secretariële activiteiten. “En het leuke: van de speeltuin krijg je energie.”

Openingsfeestje

Op zondag 10 april om 13.00 uur opent de Kloosterspeeltuin al dansend en springend met Kermit de kikker, die zich ook graag met de kinderen laat fotograferen. DDD komt dansen, kinderen kunnen een stuiterend kunstwerk maken met MIJ, de schaak- en damverenigingen zijn aanwezig, er wordt geknutseld, geschminkt, een eetbare kikker gemaakt en voorgelezen. Ook de jeu-de-boulesbaan is open.

Lysette verwegen

Lysette Verwegen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Rock 'n rollband The Wink onbetwiste winnaar Fulco's Battle of The Bands Nieuws 6 mei, 16:55
• Moniek verhuisde met haar bloembinderij van Benschop naar IJsselstein.
Bloembinderij de Hooibergh maakt mensen blij Zakelijk 6 mei, 16:50
Afbeelding
Voortgang voorjaarscompetitie BC Apollo Sport 6 mei, 11:57
Afbeelding
IJFC bindt SV Lopik aan de zegekar Sport 6 mei, 11:10
Afbeelding
Oud-speler Jesse Donker nieuwe hoofdtrainer VVIJ Sport 6 mei, 10:41
• Bouw van flexwoningen in Montfoort.
Cazas Wonen wil woningzoekenden helpen met kant-en-klare woningen Nieuws 6 mei, 10:01
Afbeelding
Ook aandacht voor IJsselsteinse Roma tijdens Dodenherdenking met fotoverslag 6 mei, 09:15
Afbeelding
Bevrijdingsvuur na ingetogen herdenking Nieuws 6 mei, 09:12