Hollandse IJsselpad wordt icoonroute voor wandelaars

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN • Het Hollandse IJsselpad is een bekend en populair wandelpad. Op woensdag 27 oktober gaven de burgemeesters van het Platform De Utrechtse Waarden (gemeenten Montfoort, Oudewater, Lopik en IJsselstein) en de hoogheemraad van Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden het startschot voor de ontwikkeling van een icoonroute binnen het wandelroutenetwerk. De route is komend voorjaar klaar.


In de provincie Utrecht zijn een aantal specifieke wandelroutes en wandelpaden die als ‘icoonroute’ apart benoemd kunnen worden binnen het wandelroutenetwerk, zoals het beroemde Kromme Rijnpad. Het Hollandse IJsselpad wordt begin 2022 in twee richtingen gemarkeerd binnen het wandelroutenetwerk. Hierbij worden de bestaande palen van het wandelnetwerk gebruikt om verrommeling in het landschap te voorkomen. De uniforme bewegwijzering volgt de knooppunten. Deze zijn herkenbaar aan de oranje schildjes met blauwe cijfers en pijlen.

Het Hollandse IJsselpad

Het Hollandse IJsselpad biedt wandelaars een mooie, meerdaagse wandeltocht van 37 km door het Groene Hart. De tocht voert via de vestingsteden IJsselstein, Montfoort en Oudewater naar Gouda. De route volgt grotendeels de oude jaagpaden langs de Hollandse IJssel en gaat door authentieke boerenlandschappen en vogelrijke natuurgebieden. Voor de route wordt een speciale webpagina ingericht met daarop o.a. een kaart van de route, start- en eindpunten, interessante bezienswaardigheden langs de route en lokale wandelommetjes die aansluiten op het doorgaande wandelpad. Zie www.hollandseijsselpad.nl.

Linda de Kort
Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws
Volg @LindaKort op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten