Foto:

Christiaan Boiten beoogd lijsttrekker ChristenUnie IJsselstein

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN • Het bestuur van de ChristenUnie IJsselstein draagt Christiaan Boiten (44 jaar) voor als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. 


Christiaan Boiten heeft in de afgelopen raadsperiode als commissielid op meerdere thema’s laten zien dat hij tot goede samenwerking komt in de IJsselsteinse gemeenteraad, aldus het afdelingsbestuur.

Voorzitter van het bestuur, Colette Riemersma over de voordracht van Christiaan Boiten: “Aandacht voor duurzaamheid, het gezond kunnen opgroeien van onze jeugd, voor mensen die het zonder ondersteuning niet goed redden en aandacht voor de menselijke maat in het handelen van de overheid, maken Christiaan tot onze perfecte kandidaat, passend bij het profiel van de partij. Met deze lijsttrekker gaan we met vertrouwen de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen tegemoet.”

Boiten ziet uit naar de komende verkiezingen en de komende raadsperiode: ”Het wordt een spannende periode waarin echte keuzes gemaakt moeten worden. Met minder middelen moet de gemeente haar taken blijven uitvoeren en dat betekent dat we nog samen prioriteiten moeten stellen. Wat de ChristenUnie betreft blijven we ons inzetten voor een stad waarin iedereen mee kan doen, waarin iedereen telt en waar we ook recht doen aan mensen die daarbij ondersteuning nodig hebben. Wij willen dat de slogan ‘je ontmoet elkaar in IJsselstein’ voor alle inwoners betekenis krijgt.”

Christiaan Boiten volgt als beoogd lijsttrekker Els Kooij op die de afgelopen 8 jaar als bevlogen raadslid de ChristenUnie heeft vertegenwoordigd. “Els staat in IJsselstein bekend als een kundig raadslid. De partij is haar dan ook heel veel dank verschuldigd”, aldus Colette.

Tijdens de ALV op 22 november wordt de volledige kandidatenlijst aan de leden voorgelegd net als het verkiezingsprogramma.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten