Voetbal in het afgelopen weekend; IJFC terug in de titelrace

Algemeen 53 keer gelezen

Waarin IJFC terug is in de titelrace, VVIJ weer op dreef was, Benschop een makkie had, maar Lopik onderuit ging.

IJFC - Jonathan: 2-0
IJFC heeft de strijd om de tweede plaats met Jonathan verdiend gewonnen. Daarnaast liep het ook nog eens drie punten in op koploper Odysseus, dat met 1-3 verloor van Desto. De verdediging, met Mike Maaswinkel aan het hoofd, stond als een huis, het middenveld won ieder duel en voorin waren de spitsen regelmatig gevaarlijk.
IJFC begon goed en liet Jonathan vanaf de eerste minuut merken dat er niets te halen was. Na negen minuten opende de snel meekomende Kevin Thie de score met een harde knal na een bekeken tweetraps voorzet via Jelle Eissens en Gijs van der Poel. Een gemiste penalty door talent Youri de Kruijf voorkwam dat IJFC met 2-0 kon gaan rusten. De tweede helft was een kopie van de eerste helft, veel balverlies aan beide kanten, maar opnieuw een veel sterker IJFC. Het duurde echtyer tot de slotminuten voordat Joost van Willigenburg met een slimme tik de winst definitief veilig stelde.
Met nog drie wedstrijden te gaan en vier punten achterstand doet IJFC zelfs weer mee om het kampioenschap. Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen degradatiekandidaat DEV Doorn op het programma.

VVIJ - Hooglanderveen 4-1
VVIJ was zondag weer eens ouderwets op dreef en versloeg subtopper Hooglanderveen met 4-1. VVIJ staat zevende in de 2e klasse B.

Benschop - DEV Doorn: 3-0
Benschop had afgelopen zaterdag een makkie tegen DEV. De mannen uit Doorn kwamen nauwelijks in het stuk voor en Benschop verzuimde alleen om meer doelpunten te maken. De teller bleef steken op 3-0. Al binnen tien minuten tekende Benschop de 1-0 aan met een snoeiharde uithaal van de vrijstaande David Verweij uit een corner van Jeroen Lamboo. DEV probeerde wel wat terug te doen, maar bij de ‘16’ aangekomen stokte het voor de mannen uit Doorn. Doordat Benschop het wat rustiger aan deed, duurde het tot de 38e minuut voordat Benschop op een 2-0 voorsprong kwam. Een diepe bal zorgde ervoor dat David Verweij iets eerder bij de bal was dan de Doornse keeper Nell. Met een lob over de keeper heen ging de bal richting doel, waar de toegesnelde Martijn de With het laatste tikje gaf. Na de rust vergat Benschop het doelsaldo op te vijzelen. De derde treffer kon echter niet uitblijven. Die viel in de 74 minuut. Benschop gaat nu aan kop voor de derde periode. Zaterdag gaat Benschop naar Lopik

DVSU - Lopik: 2-0
DVSU had de punten keihard nodig om rechtstreekse degradatie te ontlopen en vocht voor wat het waard was. Lopik had daar, uitgezonderd het eerste kwartier, geen antwoord op en verloor uiteindelijk met 2-0. De ploeg was al meermalen goed weggekomen voordat DVSU na ruim een half uur de score opende. Kort voor rust viel de 2-0. In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Lopik kon niet in zijn ritme komen en er lukte bar weinig. Niemand haalde deze wedstrijd het gewenste niveau. DVSU speelde daarentegen met passie en strijdlust en hield terecht de drie punten terecht in Utrecht. Zaterdag krijgt Lopik Benschop op bezoek.

Rock 'n rollband The Wink onbetwiste winnaar Fulco's Battle of The Bands Nieuws 6 mei, 16:55
• Moniek verhuisde met haar bloembinderij van Benschop naar IJsselstein.
Bloembinderij de Hooibergh maakt mensen blij Zakelijk 6 mei, 16:50
Voortgang voorjaarscompetitie BC Apollo Sport 6 mei, 11:57
IJFC bindt SV Lopik aan de zegekar Sport 6 mei, 11:10
Oud-speler Jesse Donker nieuwe hoofdtrainer VVIJ Sport 6 mei, 10:41
• Bouw van flexwoningen in Montfoort.
Cazas Wonen wil woningzoekenden helpen met kant-en-klare woningen Nieuws 6 mei, 10:01
Ook aandacht voor IJsselsteinse Roma tijdens Dodenherdenking met fotoverslag 6 mei, 09:15
Bevrijdingsvuur na ingetogen herdenking Nieuws 6 mei, 09:12