In 'Ada' van Jan Clausen ging de 38-jarige dochter in de uitverkoop. Met een verrassende afloop...
In 'Ada' van Jan Clausen ging de 38-jarige dochter in de uitverkoop. Met een verrassende afloop... (Foto: Cultureel Montfoort)

Brokstukken steeds weer anders

  •   keer gelezen

Montfoort - Wat een diversiteit aan toneelgenres hebben de 3 toneelverenigingen uit Montfoort afgelopen zaterdag lieten zien aan hun publiek.


Het centrale thema van de avond was “Brokstukken” en werd door iedere club op eigen wijze ingevuld. Als eerste bracht Jan Claussen het stuk “ADA”. Het was komisch om te zien hoe een ouder echtpaar, hun dochter van 38, als het ware in de uitverkoop deed. Het leek te lukken, toch was de afloop anders en verrassend. Hoewel het stuk enigszins gedateerd was, paste het uitstekend in het thema. Toneelgroep Graaf Jan heeft het gedurfd om een voor hun totaal ander genre te spelen. “Mijn zoon, mijn man, mijn vader” Het stuk maakte indruk en ontroerde. Het gegeven – wat zou jij doen als blijkt dat je zoon, man en vader een moordenaar blijkt te zijn. Aangeven bij de politie of verzwijgen? Het lukte de spelers om het publiek te boeien en te ontroeren.
De avond werd afgesloten door Rood Theaterproducties met “Thuis”. Een bewerking van 3 eenakters tot een geheel. Een ontmoeting tussen de betere klasse en de onderkant van de maatschappij. Vier mensen zoekend naar liefde en warmte en het uiteindelijk bij elkaar vonden. Door professioneel gebruik van belichting werd het toneel verdeeld in twee decors, het “buiten” van de zwervers en de villa van de dames.

De positieve reacties na afloop waren een beloning voor spelers en organisatie.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten