Het blazen op de verschillende instrumenten was moeilijk, maar ook het drumstel bleek niet zo makkelijk  te bespelen als de leerlingen dachten. Aan enthousiasme in ieder geval geen gebrek. (Foto: Lysette Verwegen)
Het blazen op de verschillende instrumenten was moeilijk, maar ook het drumstel bleek niet zo makkelijk te bespelen als de leerlingen dachten. Aan enthousiasme in ieder geval geen gebrek. (Foto: Lysette Verwegen)

Jonge muzikanten in de dop op bezoek bij Excelsior

Algemeen 72 keer gelezen

Een muziekles bij muzikanten van fanfareorkest Excelsior is heel wat anders dan muziekles op school. De leerlingen van groep 5C van de Ark van Noach en hun juf Ilona kunnen erover meepraten. Geboeid luisterden ze naar de uitleg om daarna verschillende instrumenten te proberen.

IJSSELSTEIN – Muziekdocent Jana Houben weet de leerlingen te boeien met haar uitleg en verhalen. En ze kan alle vragen beantwoorden, van ‘Hoe duur is een drumstel’ tot het aantal knopjes op de saxofoon. En ze weet: “Alle instrumenten moet je leren bespelen, dat duurt een paar jaar”, tot: “Er is geen stom instrument.” En dan mogen de leerlingen onder begeleiding los op de blaasinstrumenten en het drumstel. Juf Ilona ziet haar leerlingen genieten: “Dit is iets anders dan liedjes zingen. En op school bespelen we geen instrumenten.” Dat laatste is ook een reden voor Excelsior om mee te doen aan het muziekproject van Kunst Centraal. “Zo kunnen we de leerlingen enthousiasmeren om een instrument te gaan bespelen”, aldus Jana. Leerlingen die het nog eens willen ervaren zijn - met hun ouders - vrijblijvend welkom tijdens de inloop op vrijdag 24 mei van 19.00 tot 20.00 uur in het Excelsiorgebouw aan de Paardenlaan 1. Dan is ook het jeugdorkest aanwezig.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zwembad De Hooghe Waerd houdt actie voor Pink Ribbon Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Utrechts Landschap start wervingsactie voor meer donateurs Nieuws 13 uur geleden
• Ad Spruit en zijn zoons Rudi en Peter bij de bedrijfshal aan de Aardvletterweg.
Bouwbedrijf Spruit bestaat vijftig jaar advertorial 7 mei, 16:55
Afbeelding
Brandweer bevrijdt koe in Montfoort 112 7 mei, 16:55
Afbeelding
Oproep waterschap: meet de waterkwaliteit in jouw buurt Nieuws 7 mei, 14:10
Afbeelding
Rock 'n rollband The Wink onbetwiste winnaar Fulco's Battle of The Bands Nieuws 6 mei, 16:55
• Moniek verhuisde met haar bloembinderij van Benschop naar IJsselstein.
Bloembinderij de Hooibergh maakt mensen blij Zakelijk 6 mei, 16:50
Afbeelding
Voortgang voorjaarscompetitie BC Apollo Sport 6 mei, 11:57