Afbeelding

66 deelnemers bij Somertijd Reanimatiedag

Algemeen 214 keer gelezen

66 mensen hebben de basis van het reanimeren geleerd bij het MIB opleiding en training, organisator Rode Kruis op zaterdag 25 mei. Tijdens workshops van 1 uur konden de deelnemers zelf op een reanimatiepop oefenen en leren hoe je een AED bedient. De workshops werden in IJsselstein meerdere keren gegeven die dag en er was veel belangstelling. Het initiatief voor deze dag kwam van Radio 10 dj Rob van Someren die de landelijke Somertijd Reanimatiedag heeft bedacht.

Deelnemers reageerden enthousiast op de workshops bij het Rode Kruis MIB opleiding en training, organisator Rode Kruis. Voor veel van hen was het de eerste keer dat ze konden oefenen met reanimeren en de Aed. REACTIE VAN EEN DEELNEMER `Ik wilde al heel lang leren reanimeren, maar het kwam er nooit van. Toen ik van de Somertijd Reanimatiedag hoorde, heb ik me gelijk aangemeld en ik vond het echt super leerzaam. Het is inderdaad best makkelijk, maar wel heel fijn te weten hoe het moet. Ik hoop dat ik nu echt durf te helpen, mocht het een keertje nodig zijn.”

Anja Melissant EHBO instructeur en directeur van MIB opleiding en training, organisator Rode Kruis heeft de dag als zeer succesvol ervaren, Dit was de tweede keer dat wij onze locatie en instructeurs voor deze belangrijke dag open hebben gesteld. We hebben zeer enthousiaste leergierige deelnemers mogen instrueren in de basis van het reanimeren. Door een uur te geven, red je een leven!

Het is de tweede keer dat de Somertijd Reanimatiedag van Radio 10 werd georganiseerd. Op 20 locaties in het hele land was iedereen welkom om gratis de basis van reanimatie te leren. Dit onder het motto: ‘Door een uur te geven red je een leven’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Utrechts Landschap start wervingsactie voor meer donateurs Nieuws 8 uur geleden
• Ad Spruit en zijn zoons Rudi en Peter bij de bedrijfshal aan de Aardvletterweg.
Bouwbedrijf Spruit bestaat vijftig jaar advertorial 7 mei, 16:55
Afbeelding
Brandweer bevrijdt koe in Montfoort 112 7 mei, 16:55
Afbeelding
Oproep waterschap: meet de waterkwaliteit in jouw buurt Nieuws 7 mei, 14:10
Afbeelding
Rock 'n rollband The Wink onbetwiste winnaar Fulco's Battle of The Bands Nieuws 6 mei, 16:55
• Moniek verhuisde met haar bloembinderij van Benschop naar IJsselstein.
Bloembinderij de Hooibergh maakt mensen blij Zakelijk 6 mei, 16:50
Afbeelding
Voortgang voorjaarscompetitie BC Apollo Sport 6 mei, 11:57
Afbeelding
IJFC bindt SV Lopik aan de zegekar Sport 6 mei, 11:10