Beide gulle gevers (links) overhandigden graag een cheque aan de vrijwilligers en het bestuur van de kinderboerderij. (Foto: Lysette Verwegen)
Beide gulle gevers (links) overhandigden graag een cheque aan de vrijwilligers en het bestuur van de kinderboerderij. (Foto: Lysette Verwegen)

Welkome steun voor kinderboerderij ‘t Eiterse Hofje

Algemeen 405 keer gelezen

Na alle jaren ploeteren sinds de opening in 2016 vallen alle puzzelstukjes van Kinderboerderij ‘t Eiterse Hofje aan de Achtersloot langzaam allemaal op hun plaats. Met veel hulp, donaties, giften en inzet van vrijwilligers groeit en bloeit de kinderboerderij.

IJSSELSTEIN – De nieuwste ‘cadeaus’ zijn volgens bestuurslid en dierenarts Ko Schoenmakers: de nieuwe beheerder Benno en een cheque van 45.000 euro; de opbrengst van een golftoernooi, georganiseerd door de IJsselsteinse onderneming DTC. “Een van de eigenaren is ook letterlijk de buurman van de kinderboerderij”, vertelt Schoenmakers. En dat is wellicht ook tekenend voor de betrokkenheid van de wijk bij de kinderboerderij. “Het is een ontmoetingsplek voor kinderen en ouderen en de scholen. En de wijktuin aan de overkant en de kinderboerderij vullen elkaar mooi aan.” Na drie jaar wachten op de definitieve gemeentelijke bruikleenovereenkomst kan de kinderboerderij nu stappen gaan maken en werken aan de doelstelling om te vernieuwen en het toekomstbestendig maken van de kinderboerderij. “We kunnen nu eindelijk bouwplannen indienen voor een educatiecentrum en sanitair.” Vooral dat laatste is hard nodig: “Niet alleen voor de bezoekers, maar ook voor de vrijwilligers die hier heel wat tijd doorbrengen met de verzorging van de dieren en het beheer.” Daarnaast moeten de dierenverblijven van de konijnen, geiten en schapen worden aangepakt en staan er wat speeltoestellen voor de allerkleinste bezoekers op de planning.

Uniek
Dat de kinderboerderij niet ‘zomaar iets’ is, weet beheerder Benno. Hij geniet sinds kort van zijn pensioen, waarvan vele uren op de kinderboerderij. Hij is het aanspreekpunt voor bezoekers en vrijwilligers. “Het moet ook een veilige plek zijn voor jong en oud en voor de dieren, die door iedereen opgepakt en geaaid kunnen worden. Dat maakt de kinderboerderij, ook door de samenwerking met scholen en bijzondere vrijwilligers, uniek. Als het educatiecentrum staat kunnen we eindelijk iedereen goed ontvangen”, vertelt hij.

Groot cadeau
De cheque van het IJsselsteinse DTC is een groot cadeau dat de realisering van diverse initiatieven dichterbij brengt. “Leuk om juist hier iets te kunnen betekenen”, vinden de eigenaren Nieko van Es en Raymond Alflen. “Ons eerste golftoernooi voor IJsselsteinse ondernemers, met stichting Reinaerde als goed doel, was vorig jaar al een succes. En ook de tweede editie bracht het mooie bedrag op van 45.000 euro. Dat schenken we graag aan de kinderboerderij.” ZOMO Wonen en Dagbesteding bracht de kinderboerderij onder de aandacht van Alflen. “We zijn niet handig met dieren, maar bieden wel kennis en we kunnen wel goed een golftoernooi en een veiling organiseren. Wie, liefst een groot, goed doel weet voor ons volgende golftoernooi mag het me mailen: raymond@dtc.nu.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Rock 'n rollband The Wink onbetwiste winnaar Fulco's Battle of The Bands Nieuws 6 mei, 16:55
• Moniek verhuisde met haar bloembinderij van Benschop naar IJsselstein.
Bloembinderij de Hooibergh maakt mensen blij Zakelijk 6 mei, 16:50
Afbeelding
Voortgang voorjaarscompetitie BC Apollo Sport 6 mei, 11:57
Afbeelding
IJFC bindt SV Lopik aan de zegekar Sport 6 mei, 11:10
Afbeelding
Oud-speler Jesse Donker nieuwe hoofdtrainer VVIJ Sport 6 mei, 10:41
• Bouw van flexwoningen in Montfoort.
Cazas Wonen wil woningzoekenden helpen met kant-en-klare woningen Nieuws 6 mei, 10:01
Afbeelding
Ook aandacht voor IJsselsteinse Roma tijdens Dodenherdenking met fotoverslag 6 mei, 09:15
Afbeelding
Bevrijdingsvuur na ingetogen herdenking Nieuws 6 mei, 09:12