IJsseloever D1 - Zwaluwen D1
IJsseloever D1 - Zwaluwen D1 Foto: Tony Buijse

IJsseloever Dames 1 succesvol in de zaal

Algemeen 152 keer gelezen

IJsselstein - Terwijl in de wintermaanden de hockeyvelden er stil en verlaten bij liggen en er in en rond het clubhuis de nodige klusjes worden uitgevoerd, spelen de meeste teams mee in de zaalhockey competitie.

Het zaalhockey wordt gespeeld van december tot maart. Elk team stelt een keeper en vijf veldspelers op. Wedstrijden in de zaal duren 30 minuten duren. Teams spelen daarom twee wedstrijden achter elkaar. Binnen een competitie bestaat een speelronde uit meerdere speelschema’s waarin steeds drie teams elk twee wedstrijden spelen. Zaalhockey is een razendsnelle hockeyvariant met voor de zaal aangepaste regels. Het wordt ook wel omschreven als een heel ‘technisch’ hockeyspel en is daardoor voor de toeschouwer zeer spectaculair.

Gedurende de winterstop speelt IJsseloever Dames 1 ook mee in een zaalhockey competitie. Sporthal het Heem is dan hun thuishonk. De dames spelen een competitie in een poule van zeven teams. De andere teams in de poule zijn Baarn, Barneveld, Leusden, Loenen, Shinty en Zwaluwen.

Vandaag speelde Dames 1 alweer hun laatste twee wedstrijden, tegen Loenen en Zwaluwen. Het team kan nu al terugkijken op een prima prestatie in de zaal. Vier wedstrijden werden gewonnen, twee gelijk gespeeld en vier verloren.

Het team dat vandaag aantreed is versterkt met een enkele speelsters uit de A-jeugd, waaronder de keepster. In de wedstrijd tegen Loenen start het team sterk en heeft duidelijk de overhand. IJsseloever creëert diverse kansen die allen eindigen voor of in het doel van Loenen. De wedstrijd eindigt met 2-0 op het scorebord. Maar de arbitrage zag kennelijk onregelmatigheden in het laatste doelpunt waardoor de officiële uitslag 1-0 wordt.
IJsseloever Dames 1 – Loenen Dames 1: eindstand 1-0

In de wedstrijd Loenen D1 – Zwaluwen D1 zijn de dames van Zwaluwen duidelijk de sterkste. Er wordt flink gescoord in de wedstrijd. Er is een spannend moment in die wedstrijd wanneer Loenen een kans krijgt op de gelijkmaker. Maar Zwaluwen houdt de controle en wint met 2-4.

Dan mogen de dames van IJsseloever aantreden tegen Zwaluwen. Afgaand op de resultaten van de twee voorafgaande wedstrijden lijkt dit een spannende pot te worden. En dat blijkt ook wel. Het score verloop laat dat ook zien. Het gaat gelijk op en lijkt ook gelijk te eindigen. Maar dan is er een opmerkelijk moment in de slotfase van de wedstrijd. De Loenense keepster wordt met een groene kaart naar de bank verwezen. IJsseloever krijgt een strafshoot, maar een Loenense speelster weet de bal uit het doel te houden. De situatie lijkt de speelsters van Zwaluwen vleugels te geven. Na een sprint en een snelle combinatie weten ze de bal in het IJsseloever doel te krijgen. Tegen de tijd dat IJsseloever weer controle heeft staat de Loenense keepster inmiddels weer op haar positie.
IJsseloever Dames 1 – Zwaluwen Dames 1: eindstand 2-3

Volgende week, 2 februari, wordt de laatste speelronde in de poule afgewerkt, waarin IJsseloever Dames 1 geen wedstrijden meer heeft. Maar dan wordt pas duidelijk of de dames op de 4e of op de 5e plek in de poule eindigen. De strijd in de poule is nog niet gestreden. Zowel Leusden, Shinty als Zwaluwen kunnen nog zaalkampioen worden. Voor de dames van IJsseloever zit de zaalcompetite erop. Ze kunnen terugkijken op een succesvolle winterstop.

Zondag 8 maart gaat het veldseizoen weer verder. Dames 1 vervolgt de competitie en spelen dan uit bij Etten-Leur Dames 1.
Op 15 maart is de volgende thuiswedstrijd van de IJsseloever. Dan wordt de competitiewedstrijd gespeeld tegen DES Dames 1. Deze wedstrijd begint om 12:45 uur en wordt gespeeld op Sportpark IJsseloever.

Meer informatie over de wedstrijden van IJsseloever Dames 1 is te vinden op www.hcij.nl.

Hockey Club IJsseloever | Zomerdijk 42 | 3402 MJ IJsselstein

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Rock 'n rollband The Wink onbetwiste winnaar Fulco's Battle of The Bands Nieuws 6 mei, 16:55
• Moniek verhuisde met haar bloembinderij van Benschop naar IJsselstein.
Bloembinderij de Hooibergh maakt mensen blij Zakelijk 6 mei, 16:50
Afbeelding
Voortgang voorjaarscompetitie BC Apollo Sport 6 mei, 11:57
Afbeelding
IJFC bindt SV Lopik aan de zegekar Sport 6 mei, 11:10
Afbeelding
Oud-speler Jesse Donker nieuwe hoofdtrainer VVIJ Sport 6 mei, 10:41
• Bouw van flexwoningen in Montfoort.
Cazas Wonen wil woningzoekenden helpen met kant-en-klare woningen Nieuws 6 mei, 10:01
Afbeelding
Ook aandacht voor IJsselsteinse Roma tijdens Dodenherdenking met fotoverslag 6 mei, 09:15
Afbeelding
Bevrijdingsvuur na ingetogen herdenking Nieuws 6 mei, 09:12