Afbeelding
Foto: Gerard van Buren

Nog steeds piepende trams na werkzaamheden

Algemeen 995 keer gelezen

IJSSELSTEIN • In het weekend van zaterdag 25 maart en zondag 26 maart vonden slijpwerkzaamheden plaats op het tramtraject IJsselstein - Nieuwegein. Dit was nodig om de wielen van de trams weer optimaal aan te laten sluiten en geluidsvorming van passerende trams te verminderen. Bewoners ervaren echter na de werkzaamheden nog meer geluidsoverlast dan voorheen. 

“Verbetering? Na de werkzaamheden dit weekend hebben wij hier de hele mikmak. Inclusief de ijzige fluittoon die er voor de werkzaamheden niet was. Lijkt wel een vliegveld! Wat gaat hier niet goed?”, aldus een reactie van een bewoonster in IJsselstein-Oost. Ook rondom de Planetenbaan klagen omwonenden over een piepende fluittoon als de tram voorbij komt rijden. 

Provincie Utrecht (verantwoordelijk voor het onderhoud van de rails) erkent dat er tijdelijk mogelijk meer overlast bestaat. “De slijpwerkzaamheden vallen onder de onderhoudswerkzaamheden. Deze kunnen wij helaas alleen uitvoeren tijdens de uren waarin de tram niet rijdt. Deze onderhoudswerkzaamheden zijn noodzakelijk om de dienstregeling van de tram draaiende te houden. Ook heeft het slijpen als doel om de geluidsoverlast in de toekomst te verminderen. Het klopt dat er in eerste instantie tijdelijk meer overlast wordt ervaren, omdat het spoor opnieuw moet worden ingereden. Daarnaast moet de smering (vanuit de tram of smeerinstallatie) met elke trampassage opnieuw opgebouwd worden. We verwachten wel dat de overlast komende weken steeds wat verder zal afnemen en dat het eindresultaat beter is dan vóór het slijpen”, aldus de reactie vanuit de Provincie.
 

Linda de Kort

Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Cals in actie voor slachtoffers natuurrampen Nieuws 22 sep., 15:09
Afbeelding
Ton van Alten Electro World sponsort vv Cabauw MO20-1 Sport 22 sep., 12:40
Afbeelding
Groen Lintje voor Zwerfvuilambassadrice Sylvia Benschop Nieuws 22 sep., 10:38
Afbeelding
Feestje met jubilarissen bij De Zonnebloem Montfoort Nieuws 21 sep., 17:07
Afbeelding
Lopikse Truckrun 2023 komt eraan Nieuws 21 sep., 14:03
Afbeelding
Montfoorts metaalbedrijf meest actieve leerbedrijf Midden Nederland Nieuws 21 sep., 13:07
Afbeelding
Kinderboekenweek-activiteiten in Bibliotheek IJsselstein: Bij mij thuis Nieuws 21 sep., 12:45
Afbeelding
Harde botsing op N210 in Lopik; twee gewonden 112 21 sep., 12:34