•  Met bezoekers, vrijwilligers en oud-vrijwilligers en andere betrokkenen is er stil gestaan bij het belang van het café.
• Met bezoekers, vrijwilligers en oud-vrijwilligers en andere betrokkenen is er stil gestaan bij het belang van het café. Foto: Bernard Brosi

Alzheimer Café IJsselstein viert 20-jarig bestaan

Algemeen 1.012 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Het Alzheimer café IJsselstein heeft vorige week haar 20-jarig bestaan gevierd.  Met bezoekers, vrijwilligers en oud-vrijwilligers en andere betrokkenen is er stil gestaan bij het belang van het café.

Zoals bezoekers zo treffend verwoorden, heeft het bezoek aan het café hen veel informatie opgeleverd maar ook contact met lotgenoten. Er wordt voor elk seizoen een programma bedacht door de actieve en enthousiaste werkgroep, waarin ook de aangebrachte onderwerpen door bezoekers worden mee genomen. Het café is bedoeld voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, maar ook zorgverleners weten het café te vinden. Afgelopen woensdag 5 oktober was het vooral een feestelijke bijeenkomst, waarin ook een vrijwilligster van het eerste uur in het zonnetje gezet werd. Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde en dat werd bevestigd door mooie woorden, bloemen en prachtig aandenken.

Daarna was het vooral de beurt aan De Zonnetjes, een vrolijk zangduo die alle bezoekers aan het zingen en swingen kreeg. 

Elke eerste woensdagavond van de maand kunnen bezoekers vanaf 19.15 uur binnenlopen in de Oase, Benschopperweg 342 te IJsselstein voor een kop koffie of thee, waarna om 19.30 uur het programma begint. Meer informatie over het Alzheimer Café is verkrijgbaar via het Steunpunt Mantelzorg IJsselstein, tel. 030-6868030 of mantelzorg@stichting-pulse.nl

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Bloemen en ballonnen voor 100-jarige mevrouw Van der Bie Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
IJFC verslaat SV Lopik, het geluk van VVIJ en ander voetbal Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Lopik zet haar sporters in het zonnetje Sport 9 uur geleden
Afbeelding
ONI sluit najaarscompetitie af met kampioenschappen Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Succes in najaarscompetitie voor tafeltennissers De Schans Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Unieke puzzel Grootste Kerstboom ter wereld verkrijgbaar in IJsselstein Nieuws 2 dec., 13:22
Afbeelding
Surinaams/Nederlandse avond in bibliotheek rond boek Sonny Boy Nieuws 2 dec., 09:30
Afbeelding
Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik Nieuws 2 dec., 09:00