Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie verwelkomde het volledige college van burgemeester en wethouders oud - en soms jong -  bij de entree van Fulcotheater.
Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie verwelkomde het volledige college van burgemeester en wethouders oud - en soms jong - bij de entree van Fulcotheater. Foto: Rinus Verweij

Terugkijkje en vooruitblik tijdens nieuwjaarsreceptie

Algemeen 86 keer gelezen

Talrijke IJsselsteiners bezochten vrijdag de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie in Fulcotheater. Om te luisteren naar de nieuwjaarsspeech van de burgemeester, te genieten van een muzikaal programma en om samen het glas te heffen.

IJSSELSTEIN - Burgemeester Van Domburg benadrukte in zijn nieuwjaarstoespraak ‘ontmoeten’ en ‘samen zijn we ijzersterk’. Met een knipoog naar de kersttoespraak van de Koning noemde hij IJsselstein ‘een van de beste plekken om te werken, wonen en leven’. “De opening van het Kasteelpark en de vernieuwde Schuttersgracht zijn enkele van de redenen om trots te zijn op IJsselstein.” Hij benoemde ook pijnlijke onderwerpen: “Scheiden doet lijden”, verwijzend naar het vertrek van een wethouder en de beëindiging van de samenwerking met Montfoort. Muzikaal hoogtepunt was het optreden van de Russische pianist Vitaliy Sokolovskiy en zangeres Alla Gorskaya. Gecombineerd met muziek van Strauss en Tsjaikovski en optredens van dansparen van De Rijk werd het een mix van Russische en Weense sferen. Na afloop was het nog lang gezellig, maar waren er ook wat kritische geluiden te horen. “Ontmoeten en allemaal samen klinkt mooi, maar ik zie hier vooral bekende gezichten; geen migranten of jongeren.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Rock 'n rollband The Wink onbetwiste winnaar Fulco's Battle of The Bands Nieuws 6 mei, 16:55
• Moniek verhuisde met haar bloembinderij van Benschop naar IJsselstein.
Bloembinderij de Hooibergh maakt mensen blij Zakelijk 6 mei, 16:50
Afbeelding
Voortgang voorjaarscompetitie BC Apollo Sport 6 mei, 11:57
Afbeelding
IJFC bindt SV Lopik aan de zegekar Sport 6 mei, 11:10
Afbeelding
Oud-speler Jesse Donker nieuwe hoofdtrainer VVIJ Sport 6 mei, 10:41
• Bouw van flexwoningen in Montfoort.
Cazas Wonen wil woningzoekenden helpen met kant-en-klare woningen Nieuws 6 mei, 10:01
Afbeelding
Ook aandacht voor IJsselsteinse Roma tijdens Dodenherdenking met fotoverslag 6 mei, 09:15
Afbeelding
Bevrijdingsvuur na ingetogen herdenking Nieuws 6 mei, 09:12