Voor Harmonieorkest Amicitia kwam een droom uit: spelen op het podium van TivoliVredenburg, met hun eigen dirigent - en kersverse papa - Michael Engelbrecht.
Voor Harmonieorkest Amicitia kwam een droom uit: spelen op het podium van TivoliVredenburg, met hun eigen dirigent - en kersverse papa - Michael Engelbrecht. Foto: Bernard Brosi

Harmonieorkest Amicitia schittert op podium TivoliVredenburg

Algemeen 107 keer gelezen

Harmonieorkest Amicitia, bijna 120 jaar oud, beleefde zaterdag een nieuw hoogtepunt: optreden in TivoliVredenburg, op het podium waar (inter)nationale muzikale sterren schitterden.

IJSSELSTEIN – “Voor amateur-muzikanten is dit een droom”, aldus voorzitter Ellen Metaal. En soms komen dromen uit: Amicitia speelde echt op het podium van de grote zaal in TivoliVredenburg. “Het was geweldig! Het begint al als je vanuit de artiesteningang het podium opstapt. Zo’n grote zaal met zoveel sfeer.” Minstens zo belangrijk: “Bij de eerste noten hoor je direct hoe mooi de zaal het geluid opneemt. De ambiance motiveerde ons nog meer om op topniveau muziek te maken. We zijn trots dat wij als IJsselsteinse muziekvereniging daar mochten spelen.” En het was voor Amicitia extra spannend: “We wisten tot het laatste moment niet of onze dirigent Michael Engelbrecht erbij kon zijn. De geboorte van zijn eerste kind, dochter Flore, liet iets langer op zich wachten.” Maar als kersverse papa stond ook hij zaterdag op de bok te stralen en te dirigeren in de mooie concertzaal. Organisatie ZIMIHC had TivoliVredenbrug gehuurd om negen Utrechtse blaasorkesten hun ‘30 minutes of fame’ te laten beleven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
IJFC bindt SV Lopik aan de zegekar Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Oud-speler Jesse Donker nieuwe hoofdtrainer VVIJ Sport 13 uur geleden
• Bouw van flexwoningen in Montfoort.
Cazas Wonen wil woningzoekenden helpen met kant-en-klare woningen Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Ook aandacht voor IJsselsteinse Roma tijdens Dodenherdenking met fotoverslag 14 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsvuur na ingetogen herdenking Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Automobilist te water bij Linschoten 112 14 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik Nieuws 4 mei, 08:00
Afbeelding
Wielrenner aangereden op kruispunt Nedereindseweg 112 3 mei, 15:30